- Bewaar

- Bewaar
Frisse hamsoep van voorjaarsgroentjes
Onze drankensuggesties
Wijn Belle-Coste A.C. Costières de Nîmes Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder, de worteltjes en de prei in grote stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de asperges in kleine stukjes.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en stoof er de ui gedurende een minuut in. Voeg dan de stukken prei, selder en wortelen toe.
-
Doe er ook de kalfsfond en de rijst bij en kruid met tijm, cayennepeper, kruidentuiltje, basilicum, peper, een weinig zout en het blaadje laurier. Giet er 8 dl water bij en laat gedurende 15 min. koken.
-
Haal een kopje van de bouillon uit de kookpot en laat even afkoelen.
-
Voeg de hamreepjes en de stukjes asperge aan de soep toe.
-
Klop dan de eieren schuimig in een kom en voeg er beetje bij beetje het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om en giet er de lichtjes afgekoelde bouillon geleidelijk en al roerend bij.
-
Giet tot slot al roerend het eimengsel en de room in de soep. Blijf roeren terwijl u de soep verder laat opwarmen (let wel dat ze niet gaat koken). Indien de soep te dik is, kunt u ze eventueel aanlengen met wat water.
-
Afwerking:
-
Versier uw hamsoep met gesnipperde verse peterselie en dien op met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Belle-Coste A.C. Costières de Nîmes Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder, de worteltjes en de prei in grote stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de asperges in kleine stukjes.
-
Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit.
-
Bereiding:
-
Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en stoof er de ui gedurende een minuut in. Voeg dan de stukken prei, selder en wortelen toe.
-
Doe er ook de kalfsfond en de rijst bij en kruid met tijm, cayennepeper, kruidentuiltje, basilicum, peper, een weinig zout en het blaadje laurier. Giet er 8 dl water bij en laat gedurende 15 min. koken.
-
Haal een kopje van de bouillon uit de kookpot en laat even afkoelen.
-
Voeg de hamreepjes en de stukjes asperge aan de soep toe.
-
Klop dan de eieren schuimig in een kom en voeg er beetje bij beetje het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om en giet er de lichtjes afgekoelde bouillon geleidelijk en al roerend bij.
-
Giet tot slot al roerend het eimengsel en de room in de soep. Blijf roeren terwijl u de soep verder laat opwarmen (let wel dat ze niet gaat koken). Indien de soep te dik is, kunt u ze eventueel aanlengen met wat water.
-
Afwerking:
-
Versier uw hamsoep met gesnipperde verse peterselie en dien op met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Belle-Coste A.C. Costières de Nîmes Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland