Frisse hamsoep van voorjaarsgroentjes
Frisse hamsoep van voorjaarsgroentjes

Frisse hamsoep van voorjaarsgroentjes

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 20.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder, de worteltjes en de prei in grote stukken.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de asperges in kleine stukjes.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit.

  6. Bereiding:
  7. Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en stoof er de ui gedurende een minuut in. Voeg dan de stukken prei, selder en wortelen toe.

  8. Doe er ook de kalfsfond en de rijst bij en kruid met tijm, cayennepeper, kruidentuiltje, basilicum, peper, een weinig zout en het blaadje laurier. Giet er 8 dl water bij en laat gedurende 15 min. koken.

  9. Haal een kopje van de bouillon uit de kookpot en laat even afkoelen.

  10. Voeg de hamreepjes en de stukjes asperge aan de soep toe.

  11. Klop dan de eieren schuimig in een kom en voeg er beetje bij beetje het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om en giet er de lichtjes afgekoelde bouillon geleidelijk en al roerend bij.

  12. Giet tot slot al roerend het eimengsel en de room in de soep. Blijf roeren terwijl u de soep verder laat opwarmen (let wel dat ze niet gaat koken). Indien de soep te dik is, kunt u ze eventueel aanlengen met wat water.

  13. Afwerking:
  14. Versier uw hamsoep met gesnipperde verse peterselie en dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder, de worteltjes en de prei in grote stukken.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de asperges in kleine stukjes.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit.

  6. Bereiding:
  7. Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en stoof er de ui gedurende een minuut in. Voeg dan de stukken prei, selder en wortelen toe.

  8. Doe er ook de kalfsfond en de rijst bij en kruid met tijm, cayennepeper, kruidentuiltje, basilicum, peper, een weinig zout en het blaadje laurier. Giet er 8 dl water bij en laat gedurende 15 min. koken.

  9. Haal een kopje van de bouillon uit de kookpot en laat even afkoelen.

  10. Voeg de hamreepjes en de stukjes asperge aan de soep toe.

  11. Klop dan de eieren schuimig in een kom en voeg er beetje bij beetje het citroensap en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om en giet er de lichtjes afgekoelde bouillon geleidelijk en al roerend bij.

  12. Giet tot slot al roerend het eimengsel en de room in de soep. Blijf roeren terwijl u de soep verder laat opwarmen (let wel dat ze niet gaat koken). Indien de soep te dik is, kunt u ze eventueel aanlengen met wat water.

  13. Afwerking:
  14. Versier uw hamsoep met gesnipperde verse peterselie en dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 20.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Belle-Coste A.C. Costières de Nîmes Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland

Bekijk het recept digitaal