Frisse pastasalade met tonijn en salsa verde
Frisse pastasalade met tonijn en salsa verde

Frisse pastasalade met tonijn en salsa verde

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 78.2 g
Eiwit 31.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tapastomaten in de lengte in 2.

  3. Pers de halve citroen uit.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Laat licht afkoelen.

  7. Mix ondertussen de peterselie, de wittewijnazijn, 1/2 dl olijfolie en de cashewnoten fijn. Kruid met zwarte peper en roer er de mosterd onder.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui enkele min. Voeg de tapastomaten toe en meng goed door elkaar.

  9. Meng de salsa verde onder de pasta. Voeg de tomatenmengeling toe, samen met de uitgelekte tonijn en als laatste de bonen. Meng voorzichtig door elkaar en overgiet met het citroensap. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tapastomaten in de lengte in 2.

  3. Pers de halve citroen uit.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Laat licht afkoelen.

  7. Mix ondertussen de peterselie, de wittewijnazijn, 1/2 dl olijfolie en de cashewnoten fijn. Kruid met zwarte peper en roer er de mosterd onder.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui enkele min. Voeg de tapastomaten toe en meng goed door elkaar.

  9. Meng de salsa verde onder de pasta. Voeg de tomatenmengeling toe, samen met de uitgelekte tonijn en als laatste de bonen. Meng voorzichtig door elkaar en overgiet met het citroensap. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 78.2 g
Eiwit 31.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal