Frisse salade van paprika en boontjes
Frisse salade van paprika en boontjes

Frisse salade van paprika en boontjes

15 min.
Bijgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de boontjes (diepgevroren boontjes niet ontdooien) en reepjes paprika in een grote pan lichtgezouten kokend water. Laat zonder deksel gedurende ± 15 min. beetgaar koken (als u de paprikareepjes liever krokant hebt, voegt u ze na 5 min. aan de boontjes toe). Laat de groenten uitlekken, dek ze af en zet ze koel weg.

  3. Bereid de vinaigrette: meng alle ingrediënten behalve de olie. Die giet u er heel langzaam bij terwijl u voortdurend roert, zodat de vinaigrette wat dikt.

  4. Afwerking:
  5. (net voor het opdienen)
  6. Snij de ui in fijne ringen en de tomaat in partjes. Snij de fetakaas in blokjes. Schep de ui, tomaat en feta voorzichtig onder de paprika-boontjesmengeling. Giet er de vinaigrette bij en roer voorzichtig om. Werk af met de zwarte olijven. Voor de liefhebbers kunt u over de salade ook een teentje knoflook snipperen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de boontjes (diepgevroren boontjes niet ontdooien) en reepjes paprika in een grote pan lichtgezouten kokend water. Laat zonder deksel gedurende ± 15 min. beetgaar koken (als u de paprikareepjes liever krokant hebt, voegt u ze na 5 min. aan de boontjes toe). Laat de groenten uitlekken, dek ze af en zet ze koel weg.

  3. Bereid de vinaigrette: meng alle ingrediënten behalve de olie. Die giet u er heel langzaam bij terwijl u voortdurend roert, zodat de vinaigrette wat dikt.

  4. Afwerking:
  5. (net voor het opdienen)
  6. Snij de ui in fijne ringen en de tomaat in partjes. Snij de fetakaas in blokjes. Schep de ui, tomaat en feta voorzichtig onder de paprika-boontjesmengeling. Giet er de vinaigrette bij en roer voorzichtig om. Werk af met de zwarte olijven. Voor de liefhebbers kunt u over de salade ook een teentje knoflook snipperen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 6.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het Zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn Domaine de Malaven A.C. Tavel

Bekijk het recept digitaal