- Bewaar

- Bewaar
Frittata met zuiderse groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Kook de vermicelli 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Breek de eieren één voor één in een kommetje en giet ze elk apart over in een grote kom. Kluts ze en kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix.
-
Voeg de kruidenkaas en de geraspte parmezaan toe. Roer er de vermicelli onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes courgette en de paprikareepjes 5 min.
-
Roer alle groenten onder het eimengsel.
-
Neem 2 grote pannen en verhit 3 eetl. olijfolie in elke pan. Giet de helft van het ei-groentemengsel in de ene pan en de andere helft in de andere. Bak de frittata's ± 12 min. op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood of ciabatta en een groene salade.
- Voeg hamreepjes of gebakken spekblokjes toe aan het eimengsel. - Je kan de frittata ook op voorhand maken en op het moment zelf verwarmen. Leg ze tussen 2 borden die u op een kookpot met heet water zet. Draai de frittata af en toe om.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Kook de vermicelli 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Breek de eieren één voor één in een kommetje en giet ze elk apart over in een grote kom. Kluts ze en kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix.
-
Voeg de kruidenkaas en de geraspte parmezaan toe. Roer er de vermicelli onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes courgette en de paprikareepjes 5 min.
-
Roer alle groenten onder het eimengsel.
-
Neem 2 grote pannen en verhit 3 eetl. olijfolie in elke pan. Giet de helft van het ei-groentemengsel in de ene pan en de andere helft in de andere. Bak de frittata's ± 12 min. op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood of ciabatta en een groene salade.
- Voeg hamreepjes of gebakken spekblokjes toe aan het eimengsel. - Je kan de frittata ook op voorhand maken en op het moment zelf verwarmen. Leg ze tussen 2 borden die u op een kookpot met heet water zet. Draai de frittata af en toe om.