Frittata met zuiderse groenten
Frittata met zuiderse groenten

Frittata met zuiderse groenten

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 14.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Halveer de kerstomaten.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Kook de vermicelli 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Breek de eieren één voor één in een kommetje en giet ze elk apart over in een grote kom. Kluts ze en kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix.

  10. Voeg de kruidenkaas en de geraspte parmezaan toe. Roer er de vermicelli onder.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes courgette en de paprikareepjes 5 min.

  12. Roer alle groenten onder het eimengsel.

  13. Neem 2 grote pannen en verhit 3 eetl. olijfolie in elke pan. Giet de helft van het ei-groentemengsel in de ene pan en de andere helft in de andere. Bak de frittata's ± 12 min. op een matig vuur.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met stokbrood of ciabatta en een groene salade.

Tip

- Voeg hamreepjes of gebakken spekblokjes toe aan het eimengsel. - Je kan de frittata ook op voorhand maken en op het moment zelf verwarmen. Leg ze tussen 2 borden die u op een kookpot met heet water zet. Draai de frittata af en toe om.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Halveer de kerstomaten.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Kook de vermicelli 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Breek de eieren één voor één in een kommetje en giet ze elk apart over in een grote kom. Kluts ze en kruid met peper, zout en Italiaanse kruidenmix.

  10. Voeg de kruidenkaas en de geraspte parmezaan toe. Roer er de vermicelli onder.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes courgette en de paprikareepjes 5 min.

  12. Roer alle groenten onder het eimengsel.

  13. Neem 2 grote pannen en verhit 3 eetl. olijfolie in elke pan. Giet de helft van het ei-groentemengsel in de ene pan en de andere helft in de andere. Bak de frittata's ± 12 min. op een matig vuur.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met stokbrood of ciabatta en een groene salade.

Tip

- Voeg hamreepjes of gebakken spekblokjes toe aan het eimengsel. - Je kan de frittata ook op voorhand maken en op het moment zelf verwarmen. Leg ze tussen 2 borden die u op een kookpot met heet water zet. Draai de frittata af en toe om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 14.8 g

Bekijk het recept digitaal