- Bewaar

- Bewaar
Fruitflappen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen en snij in blokjes.
-
Klop het ei los.
-
Rol de vellen bladerdeeg open en snij elk vel in 3 gelijke stukken zoals een taart.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter en stoof de appelblokjes in een pannetje. Bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet tot moes.
-
Smelt 1 eetl. boter in een ander pannetje, voeg de diepgevroren ananasstukjes toe en bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet ook tot moes. Doe de ananasmoes in een zeef en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verdeel ondertussen de appelmoes over 2 stukken bladerdeeg. Doe hetzelfde met de ananasmoes en de kriekjes. Plooi alle stukken bladerdeeg dicht en druk goed aan.
-
Zorg dat de flappen mooi gesloten zijn. Plooi eventuele randjes omhoog, zodat er geen fruit uit het bladerdeeg kan.
-
Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen en snij in blokjes.
-
Klop het ei los.
-
Rol de vellen bladerdeeg open en snij elk vel in 3 gelijke stukken zoals een taart.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter en stoof de appelblokjes in een pannetje. Bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet tot moes.
-
Smelt 1 eetl. boter in een ander pannetje, voeg de diepgevroren ananasstukjes toe en bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet ook tot moes. Doe de ananasmoes in een zeef en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verdeel ondertussen de appelmoes over 2 stukken bladerdeeg. Doe hetzelfde met de ananasmoes en de kriekjes. Plooi alle stukken bladerdeeg dicht en druk goed aan.
-
Zorg dat de flappen mooi gesloten zijn. Plooi eventuele randjes omhoog, zodat er geen fruit uit het bladerdeeg kan.
-
Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.