Fruitflappen
Fruitflappen

Fruitflappen

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 43.1 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in blokjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Rol de vellen bladerdeeg open en snij elk vel in 3 gelijke stukken zoals een taart.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter en stoof de appelblokjes in een pannetje. Bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet tot moes.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een ander pannetje, voeg de diepgevroren ananasstukjes toe en bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet ook tot moes. Doe de ananasmoes in een zeef en laat uitlekken.

  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Verdeel ondertussen de appelmoes over 2 stukken bladerdeeg. Doe hetzelfde met de ananasmoes en de kriekjes. Plooi alle stukken bladerdeeg dicht en druk goed aan.

  10. Zorg dat de flappen mooi gesloten zijn. Plooi eventuele randjes omhoog, zodat er geen fruit uit het bladerdeeg kan.

  11. Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei.

  12. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in blokjes.

  3. Klop het ei los.

  4. Rol de vellen bladerdeeg open en snij elk vel in 3 gelijke stukken zoals een taart.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter en stoof de appelblokjes in een pannetje. Bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet tot moes.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een ander pannetje, voeg de diepgevroren ananasstukjes toe en bestrooi met 1 eetl. rietsuiker. Laat ± 10 min. stoven en plet ook tot moes. Doe de ananasmoes in een zeef en laat uitlekken.

  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Verdeel ondertussen de appelmoes over 2 stukken bladerdeeg. Doe hetzelfde met de ananasmoes en de kriekjes. Plooi alle stukken bladerdeeg dicht en druk goed aan.

  10. Zorg dat de flappen mooi gesloten zijn. Plooi eventuele randjes omhoog, zodat er geen fruit uit het bladerdeeg kan.

  11. Bestrijk de flappen met het losgeklopte ei.

  12. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 43.1 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal