Fruitig aspergeslaatje met scampi's

Fruitig aspergeslaatje met scampi's

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Pers de gember en het knoflook en meng met 2 eetl. olijfolie. Roer onder de scampi's en laat 15 min. trekken in de koelkast.

  5. Snij intussen de harde uiteinden van de groene asperges af en snij ze in stukjes van 3 cm. Kook 4 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog en laat afkoelen.

  6. Schil de mango en snij in dunne plakjes.

  7. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  8. Bereiding:
  9. Schik de sla op de borden en verdeel er de stukjes asperge, de plakjes mango en de sinaasappelpartjes over.

  10. Meng de walnotenolie met 1 eetl. olijfolie en het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Verdeel over de slaatjes op de borden.

  11. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de scampi's over het slaatje. Geef er eventueel een stukje brood bij.

Tip

Voeg wat geraspte sinaasappelschil toe aan de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Pers de gember en het knoflook en meng met 2 eetl. olijfolie. Roer onder de scampi's en laat 15 min. trekken in de koelkast.

  5. Snij intussen de harde uiteinden van de groene asperges af en snij ze in stukjes van 3 cm. Kook 4 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog en laat afkoelen.

  6. Schil de mango en snij in dunne plakjes.

  7. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  8. Bereiding:
  9. Schik de sla op de borden en verdeel er de stukjes asperge, de plakjes mango en de sinaasappelpartjes over.

  10. Meng de walnotenolie met 1 eetl. olijfolie en het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Verdeel over de slaatjes op de borden.

  11. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de scampi's over het slaatje. Geef er eventueel een stukje brood bij.

Tip

Voeg wat geraspte sinaasappelschil toe aan de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 17.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal