- Bewaar
- Bewaar
Fruitig aspergeslaatje met scampi's
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Speciaalbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Pers de gember en het knoflook en meng met 2 eetl. olijfolie. Roer onder de scampi's en laat 15 min. trekken in de koelkast.
-
Snij intussen de harde uiteinden van de groene asperges af en snij ze in stukjes van 3 cm. Kook 4 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog en laat afkoelen.
-
Schil de mango en snij in dunne plakjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Schik de sla op de borden en verdeel er de stukjes asperge, de plakjes mango en de sinaasappelpartjes over.
-
Meng de walnotenolie met 1 eetl. olijfolie en het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Verdeel over de slaatjes op de borden.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampi's over het slaatje. Geef er eventueel een stukje brood bij.
Voeg wat geraspte sinaasappelschil toe aan de vinaigrette.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Speciaalbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Pers de gember en het knoflook en meng met 2 eetl. olijfolie. Roer onder de scampi's en laat 15 min. trekken in de koelkast.
-
Snij intussen de harde uiteinden van de groene asperges af en snij ze in stukjes van 3 cm. Kook 4 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep goed droog en laat afkoelen.
-
Schil de mango en snij in dunne plakjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Schik de sla op de borden en verdeel er de stukjes asperge, de plakjes mango en de sinaasappelpartjes over.
-
Meng de walnotenolie met 1 eetl. olijfolie en het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Verdeel over de slaatjes op de borden.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampi's over het slaatje. Geef er eventueel een stukje brood bij.
Voeg wat geraspte sinaasappelschil toe aan de vinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Speciaalbier