Fruitig kalkoenenstoofpotje
Fruitig kalkoenenstoofpotje

Fruitig kalkoenenstoofpotje

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 33.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op (± 6 dl).

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de uien en de selderstukjes toe en laat nog 5 min. al roerend bakken.

  10. Kruid met het kerriepoeder en de geplette korianderbolletjes en laat 3 min. zacht bakken.

  11. Overgiet met de kippenbouillon, de kokosmelk en het ananassap. Dek af en breng aan de kook. Laat ± 35 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.

  12. Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte lychees toe en laat alles nog 5 à 10 min. verder warmen.

  13. Bind de saus eventueel met instantsausbinder tot de gewenste dikte. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schep in gamellen met voorgekookte tarwegraantjes.

Tip

Voor een nog fruitigere smaak: voeg 8 bananen in stukjes van 1 cm toe in stap 5.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op (± 6 dl).

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de uien en de selderstukjes toe en laat nog 5 min. al roerend bakken.

  10. Kruid met het kerriepoeder en de geplette korianderbolletjes en laat 3 min. zacht bakken.

  11. Overgiet met de kippenbouillon, de kokosmelk en het ananassap. Dek af en breng aan de kook. Laat ± 35 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.

  12. Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte lychees toe en laat alles nog 5 à 10 min. verder warmen.

  13. Bind de saus eventueel met instantsausbinder tot de gewenste dikte. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schep in gamellen met voorgekookte tarwegraantjes.

Tip

Voor een nog fruitigere smaak: voeg 8 bananen in stukjes van 1 cm toe in stap 5.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 33.6 g

Bekijk het recept digitaal