- Bewaar

- Bewaar
Fruitig kalkoenenstoofpotje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper de uien fijn.
-
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op (± 6 dl).
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien en de selderstukjes toe en laat nog 5 min. al roerend bakken.
-
Kruid met het kerriepoeder en de geplette korianderbolletjes en laat 3 min. zacht bakken.
-
Overgiet met de kippenbouillon, de kokosmelk en het ananassap. Dek af en breng aan de kook. Laat ± 35 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
-
Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte lychees toe en laat alles nog 5 à 10 min. verder warmen.
-
Bind de saus eventueel met instantsausbinder tot de gewenste dikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep in gamellen met voorgekookte tarwegraantjes.
Voor een nog fruitigere smaak: voeg 8 bananen in stukjes van 1 cm toe in stap 5.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de selder in stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper de uien fijn.
-
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op (± 6 dl).
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien en de selderstukjes toe en laat nog 5 min. al roerend bakken.
-
Kruid met het kerriepoeder en de geplette korianderbolletjes en laat 3 min. zacht bakken.
-
Overgiet met de kippenbouillon, de kokosmelk en het ananassap. Dek af en breng aan de kook. Laat ± 35 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
-
Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte lychees toe en laat alles nog 5 à 10 min. verder warmen.
-
Bind de saus eventueel met instantsausbinder tot de gewenste dikte. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep in gamellen met voorgekookte tarwegraantjes.
Voor een nog fruitigere smaak: voeg 8 bananen in stukjes van 1 cm toe in stap 5.