- Bewaar

- Bewaar
Fruitig linzenslaatje met rabarber en feta
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot 2 min.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn.
-
Voeg de linzen en het laurierblaadje toe aan de kookpot. Overgiet met de groentebouillon en kook 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Giet af en laat afkoelen.
-
Pers intussen de sinaasappelen. Schil de rabarber en snij in stukjes van 2 cm. Stoof ± 10 min. in het sinaasappelsap met 1 eetl. honing.
-
Snij de aardbeien en de tapastomaten in 4.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 2. Kook 5 min. gaar en giet af.
-
Bereiding:
-
Doe de linzen in een grote kom en meng er de tapastomaten, de aardbeien, de aspergepunten, de rabarber en de platte peterselie onder.
-
Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en 1 eetl. honing. Kruid met peper en zout en giet over het slaatje.
-
Verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Snij in gelijke porties.
+ 8 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g rabarber en 50 g groene aspergepunten en snij in stukjes. 2 Kook 50 g droge groene linzen samen met de rabarber en 1/2 laurierblaadje 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Voeg 5 min. voor het einde de stukjes asperge toe. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot 2 min.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn.
-
Voeg de linzen en het laurierblaadje toe aan de kookpot. Overgiet met de groentebouillon en kook 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Giet af en laat afkoelen.
-
Pers intussen de sinaasappelen. Schil de rabarber en snij in stukjes van 2 cm. Stoof ± 10 min. in het sinaasappelsap met 1 eetl. honing.
-
Snij de aardbeien en de tapastomaten in 4.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 2. Kook 5 min. gaar en giet af.
-
Bereiding:
-
Doe de linzen in een grote kom en meng er de tapastomaten, de aardbeien, de aspergepunten, de rabarber en de platte peterselie onder.
-
Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en 1 eetl. honing. Kruid met peper en zout en giet over het slaatje.
-
Verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Snij in gelijke porties.
+ 8 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g rabarber en 50 g groene aspergepunten en snij in stukjes. 2 Kook 50 g droge groene linzen samen met de rabarber en 1/2 laurierblaadje 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Voeg 5 min. voor het einde de stukjes asperge toe. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië