Fruitig linzenslaatje met rabarber en feta
Fruitig linzenslaatje met rabarber en feta

Fruitig linzenslaatje met rabarber en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 49.4 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot 2 min.

  4. Snipper intussen de platte peterselie fijn.

  5. Voeg de linzen en het laurierblaadje toe aan de kookpot. Overgiet met de groentebouillon en kook 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Giet af en laat afkoelen.

  6. Pers intussen de sinaasappelen. Schil de rabarber en snij in stukjes van 2 cm. Stoof ± 10 min. in het sinaasappelsap met 1 eetl. honing.

  7. Snij de aardbeien en de tapastomaten in 4.

  8. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 2. Kook 5 min. gaar en giet af.

  9. Bereiding:
  10. Doe de linzen in een grote kom en meng er de tapastomaten, de aardbeien, de aspergepunten, de rabarber en de platte peterselie onder.

  11. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en 1 eetl. honing. Kruid met peper en zout en giet over het slaatje.

  12. Verkruimel er de feta over.

  13. Afwerking:
  14. Snij in gelijke porties.

Tip

+ 8 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g rabarber en 50 g groene aspergepunten en snij in stukjes. 2 Kook 50 g droge groene linzen samen met de rabarber en 1/2 laurierblaadje 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Voeg 5 min. voor het einde de stukjes asperge toe. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot 2 min.

  4. Snipper intussen de platte peterselie fijn.

  5. Voeg de linzen en het laurierblaadje toe aan de kookpot. Overgiet met de groentebouillon en kook 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Giet af en laat afkoelen.

  6. Pers intussen de sinaasappelen. Schil de rabarber en snij in stukjes van 2 cm. Stoof ± 10 min. in het sinaasappelsap met 1 eetl. honing.

  7. Snij de aardbeien en de tapastomaten in 4.

  8. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 2. Kook 5 min. gaar en giet af.

  9. Bereiding:
  10. Doe de linzen in een grote kom en meng er de tapastomaten, de aardbeien, de aspergepunten, de rabarber en de platte peterselie onder.

  11. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en 1 eetl. honing. Kruid met peper en zout en giet over het slaatje.

  12. Verkruimel er de feta over.

  13. Afwerking:
  14. Snij in gelijke porties.

Tip

+ 8 m Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g rabarber en 50 g groene aspergepunten en snij in stukjes. 2 Kook 50 g droge groene linzen samen met de rabarber en 1/2 laurierblaadje 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Voeg 5 min. voor het einde de stukjes asperge toe. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 49.4 g
Eiwit 20.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal