Fruitig rijstslaatje met avocado en pecannoten
Fruitig rijstslaatje met avocado en pecannoten

Fruitig rijstslaatje met avocado en pecannoten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 19.7 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  3. Snij intussen elke gedroogde abrikoos in 3 stukjes.

  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes van ± 1 cm. Besprenkel met een beetje citroensap.

  6. Meng de honing, de appelazijn en de olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de avocadoblokjes, de abrikozen, de pecannoten en de veenbessen onder de afgekoelde rijst. Roer er vlak voor het serveren de dressing onder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  3. Snij intussen elke gedroogde abrikoos in 3 stukjes.

  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes van ± 1 cm. Besprenkel met een beetje citroensap.

  6. Meng de honing, de appelazijn en de olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de avocadoblokjes, de abrikozen, de pecannoten en de veenbessen onder de afgekoelde rijst. Roer er vlak voor het serveren de dressing onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 19.7 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal