- Bewaar

- Bewaar
Fruitig rijstslaatje met avocado en pecannoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Snij intussen elke gedroogde abrikoos in 3 stukjes.
-
Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes van ± 1 cm. Besprenkel met een beetje citroensap.
-
Meng de honing, de appelazijn en de olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de avocadoblokjes, de abrikozen, de pecannoten en de veenbessen onder de afgekoelde rijst. Roer er vlak voor het serveren de dressing onder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Snij intussen elke gedroogde abrikoos in 3 stukjes.
-
Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes van ± 1 cm. Besprenkel met een beetje citroensap.
-
Meng de honing, de appelazijn en de olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de avocadoblokjes, de abrikozen, de pecannoten en de veenbessen onder de afgekoelde rijst. Roer er vlak voor het serveren de dressing onder.