Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas
Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas

Fruitig slaatje van gegrilde meloen en geitenkaas

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 11.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve meloen in partjes.

  4. Snij de gegrilde paprika's in dunne reepjes.

  5. Verkruimel de geitenkaas.

  6. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de slamix over de borden.

  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn. Leg ze op de slamix.

  11. Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.

  12. Meng de mosterd met het citroensap, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Sprenkel dressing over elk bord.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood.

Tip

Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de halve meloen in partjes.

  4. Snij de gegrilde paprika's in dunne reepjes.

  5. Verkruimel de geitenkaas.

  6. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de slamix over de borden.

  10. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de partjes meloen tot ze aan beide kanten mooi gestreept zijn. Leg ze op de slamix.

  11. Werk af met de reepjes paprika, de veenbessen, de pecannoten, de hennepzaadjes en de verkruimelde geitenkaas.

  12. Meng de mosterd met het citroensap, de rodewijnazijn en extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Sprenkel dressing over elk bord.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood.

Tip

Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 11.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Ciney Bruin Abdijbier

Bekijk het recept digitaal