Fruitig watermeloenslaatje met feta
Fruitig watermeloenslaatje met feta

Fruitig watermeloenslaatje met feta

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 26.2 g
Suiker 25.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 10.5 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  4. Snij de komkommer in dunne linten met een dunschiller of mandoline. Rol de linten op.

  5. Snij de watermeloen in schijven van 1/2 cm en dan in blokjes.

  6. Snij de venkel in heel fijne reepjes, eventueel met de mandoline.

  7. Snipper de helft van de munt fijn.

  8. Snij de abrikozen in dunne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Meng de watermeloen onder de rucola, de venkel, de abrikozen en de fijngesnipperde munt. Steek er de komkommer-rolletjes tussen.

  11. Maak de dressing: meng de olijfolie met de rambozenazijn, de vloeibare honing en de frambozencoulis. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel er de feta over. Werk af met de rest van de munt.

Tip

Nog frambozencoulis over? Meng hem onder yoghurt en granola voor een lekker ontbijt, of voeg toe aan een smoothie met kiwi of banaan. Of lepel gewoon over een bolletje ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  4. Snij de komkommer in dunne linten met een dunschiller of mandoline. Rol de linten op.

  5. Snij de watermeloen in schijven van 1/2 cm en dan in blokjes.

  6. Snij de venkel in heel fijne reepjes, eventueel met de mandoline.

  7. Snipper de helft van de munt fijn.

  8. Snij de abrikozen in dunne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Meng de watermeloen onder de rucola, de venkel, de abrikozen en de fijngesnipperde munt. Steek er de komkommer-rolletjes tussen.

  11. Maak de dressing: meng de olijfolie met de rambozenazijn, de vloeibare honing en de frambozencoulis. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel er de feta over. Werk af met de rest van de munt.

Tip

Nog frambozencoulis over? Meng hem onder yoghurt en granola voor een lekker ontbijt, of voeg toe aan een smoothie met kiwi of banaan. Of lepel gewoon over een bolletje ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 26.2 g
Suiker 25.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 10.5 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Fruitesse Fruitbier Wijn Les Trois Colonnes rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal