- Bewaar

- Bewaar
Fruitige couscous met vegetarische chilispiesjes
Onze drankensuggesties
Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de peterselie en de munt fijn. Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Hak de pistachenoten grof.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit. Doe dat boven een kom en vang het sap op. Pers de citroen.
-
Giet het hete water over de couscous. Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de courgette 15 min.
-
Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een andere pan en bak de rode ui 10 min.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een andere pan en bak de veggiespiesjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rode ui onder de couscous, samen met de fijngesnipperde kruiden, de courgette, de veenbessen en de pistachenoten. Voeg het citroen- en het granaatappelsap toe samen met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Werk af met de granaatappelpitten.
-
Verdeel de couscous over de borden en geef er de veggiespiesjes bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de peterselie en de munt fijn. Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes. Hak de pistachenoten grof.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit. Doe dat boven een kom en vang het sap op. Pers de citroen.
-
Giet het hete water over de couscous. Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en bak de courgette 15 min.
-
Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een andere pan en bak de rode ui 10 min.
-
Verhit 1/4 van de olijfolie in een andere pan en bak de veggiespiesjes goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rode ui onder de couscous, samen met de fijngesnipperde kruiden, de courgette, de veenbessen en de pistachenoten. Voeg het citroen- en het granaatappelsap toe samen met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Werk af met de granaatappelpitten.
-
Verdeel de couscous over de borden en geef er de veggiespiesjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond Blond bier