Fruitige flensjes
Fruitige flensjes

Fruitige flensjes

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 69.6 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het flensjesdeeg: mix de bloem met de eieren, melk en suiker. Voeg beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Dek af met een vochtige doek en laat minimaal 1 u rusten.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap (zo worden de appeltjes niet bruin) en meng goed.

  4. Bereiding:
  5. Maak de saus: doe 2 eetl. suiker in een steelpannetje en verwarm tot de suiker een lichtbruine kleur heeft (= karameliseren). Neem van het vuur en doe er 1 eetl. koude boter bij. Leng aan met 2 dl water en zet opnieuw op het vuur.

  6. Voeg de rozijnen, de honing en de gemberschijfjes toe. Kruid met een snuifje zwarte peper en kerriepoeder. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  7. Verwijder de schijfjes gember en voeg 2 dl room toe. Laat 3 min. inkoken.

  8. Voeg de appelblokjes toe en eventueel het glaasje rum (maar waak erover dat de rumsmaak, die ook al in het ijs zit, niet gaat overheersen).

  9. Laat telkens 1 koffiel. boter heet worden in de pan en bak de flensjes na elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Schik de flensjes op voorverwarmde borden en schep wat rozijnen en appelblokjes op 1/4 flensje. Vouw in vier en verdeel er de saus met fruit over. Leg er een bolletje ijs naast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak het flensjesdeeg: mix de bloem met de eieren, melk en suiker. Voeg beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Dek af met een vochtige doek en laat minimaal 1 u rusten.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap (zo worden de appeltjes niet bruin) en meng goed.

  4. Bereiding:
  5. Maak de saus: doe 2 eetl. suiker in een steelpannetje en verwarm tot de suiker een lichtbruine kleur heeft (= karameliseren). Neem van het vuur en doe er 1 eetl. koude boter bij. Leng aan met 2 dl water en zet opnieuw op het vuur.

  6. Voeg de rozijnen, de honing en de gemberschijfjes toe. Kruid met een snuifje zwarte peper en kerriepoeder. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  7. Verwijder de schijfjes gember en voeg 2 dl room toe. Laat 3 min. inkoken.

  8. Voeg de appelblokjes toe en eventueel het glaasje rum (maar waak erover dat de rumsmaak, die ook al in het ijs zit, niet gaat overheersen).

  9. Laat telkens 1 koffiel. boter heet worden in de pan en bak de flensjes na elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Schik de flensjes op voorverwarmde borden en schep wat rozijnen en appelblokjes op 1/4 flensje. Vouw in vier en verdeel er de saus met fruit over. Leg er een bolletje ijs naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 69.6 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal