Fruitige salad in a jar met zalm en avocado
Fruitige salad in a jar met zalm en avocado

Fruitige salad in a jar met zalm en avocado

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 19.4 g
Suiker 15.9 g
Vezel 9 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm en de stukken avocado volledig ontdooien.

  4. Snij de zalm in stukjes van 2 à 3 cm en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Wentel door het sesamzaad.

  5. Snij de rode ui en de multicolorsla fijn.

  6. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dat boven een kom en vang het sap op. Snij de partjes in kleinere stukjes.

  7. Verwijder de harde kern uit de venkels en snij de rest in flinterdunne repen van 1 à 3 cm lang. Voeg het pompelmoessap, peper en zout toe.

  8. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalm 3 à 4 min. aan alle kanten. Laat afkoelen.

  12. Plet de avocado met het limoensap en kruid met peper en zout.

  13. Vul een bokaal met een laagje avocado en ga verder met de rode ui en de venkelreepjes.

  14. Vul aan met de pompelmoes en de zalm. Bedek met de mango en verkruimel er de feta over.

  15. Eindig met de multicolorsla.

Tip

- Voor een crunchy toets kan u taco's, wraps of tortillachips serveren bij de salade. - Voeg een laagje tarwegraantjes, quinoa of pasta toe tussen stap 4 en 5 voor extra koolhydraten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm en de stukken avocado volledig ontdooien.

  4. Snij de zalm in stukjes van 2 à 3 cm en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Wentel door het sesamzaad.

  5. Snij de rode ui en de multicolorsla fijn.

  6. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dat boven een kom en vang het sap op. Snij de partjes in kleinere stukjes.

  7. Verwijder de harde kern uit de venkels en snij de rest in flinterdunne repen van 1 à 3 cm lang. Voeg het pompelmoessap, peper en zout toe.

  8. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalm 3 à 4 min. aan alle kanten. Laat afkoelen.

  12. Plet de avocado met het limoensap en kruid met peper en zout.

  13. Vul een bokaal met een laagje avocado en ga verder met de rode ui en de venkelreepjes.

  14. Vul aan met de pompelmoes en de zalm. Bedek met de mango en verkruimel er de feta over.

  15. Eindig met de multicolorsla.

Tip

- Voor een crunchy toets kan u taco's, wraps of tortillachips serveren bij de salade. - Voeg een laagje tarwegraantjes, quinoa of pasta toe tussen stap 4 en 5 voor extra koolhydraten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 19.4 g
Suiker 15.9 g
Vezel 9 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal