Fruitige salade courgette en koriander
Fruitige salade courgette en koriander

Fruitige salade courgette en koriander

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 25.9 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke courgette in 2 en kook beide helften 4 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snipper de koriander fijn. U hebt ± 4 eetl. nodig.

  4. Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Haal de partjes vruchtvlees van tussen de vliezen. Doe dit boven een kom, zodat u het sap kan opvangen. Snij elk partje daarna in 2 of 3 stukjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Bereiding:
  7. Snij de afgekoelde courgettes in fijne reepjes.

  8. Meng het citroensap, de olijfolie, 3 eetl. pompelmoes- en sinaasappelsap in een kom, samen met de honing, de komijn, peper en zout. Klop goed los met een klopper.

  9. Giet deze bereiding over de courgettereepjes en meng er de stukjes sinaasappel en pompelmoes onder. Bestrooi met koriander. Zet in de koelkast tot gebruik.

  10. Afwerking:
  11. Deze salade is heel verfrissend in de zomer, als begeleider van rood vlees of schaaldieren op de barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke courgette in 2 en kook beide helften 4 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snipper de koriander fijn. U hebt ± 4 eetl. nodig.

  4. Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Haal de partjes vruchtvlees van tussen de vliezen. Doe dit boven een kom, zodat u het sap kan opvangen. Snij elk partje daarna in 2 of 3 stukjes.

  5. Pers de citroen.

  6. Bereiding:
  7. Snij de afgekoelde courgettes in fijne reepjes.

  8. Meng het citroensap, de olijfolie, 3 eetl. pompelmoes- en sinaasappelsap in een kom, samen met de honing, de komijn, peper en zout. Klop goed los met een klopper.

  9. Giet deze bereiding over de courgettereepjes en meng er de stukjes sinaasappel en pompelmoes onder. Bestrooi met koriander. Zet in de koelkast tot gebruik.

  10. Afwerking:
  11. Deze salade is heel verfrissend in de zomer, als begeleider van rood vlees of schaaldieren op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 25.9 g
Eiwit 6 g

Bekijk het recept digitaal