- Bewaar

- Bewaar
Fruitige salade courgette en koriander
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij elke courgette in 2 en kook beide helften 4 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Snipper de koriander fijn. U hebt ± 4 eetl. nodig.
-
Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Haal de partjes vruchtvlees van tussen de vliezen. Doe dit boven een kom, zodat u het sap kan opvangen. Snij elk partje daarna in 2 of 3 stukjes.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Snij de afgekoelde courgettes in fijne reepjes.
-
Meng het citroensap, de olijfolie, 3 eetl. pompelmoes- en sinaasappelsap in een kom, samen met de honing, de komijn, peper en zout. Klop goed los met een klopper.
-
Giet deze bereiding over de courgettereepjes en meng er de stukjes sinaasappel en pompelmoes onder. Bestrooi met koriander. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Deze salade is heel verfrissend in de zomer, als begeleider van rood vlees of schaaldieren op de barbecue.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij elke courgette in 2 en kook beide helften 4 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Snipper de koriander fijn. U hebt ± 4 eetl. nodig.
-
Schil de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Haal de partjes vruchtvlees van tussen de vliezen. Doe dit boven een kom, zodat u het sap kan opvangen. Snij elk partje daarna in 2 of 3 stukjes.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Snij de afgekoelde courgettes in fijne reepjes.
-
Meng het citroensap, de olijfolie, 3 eetl. pompelmoes- en sinaasappelsap in een kom, samen met de honing, de komijn, peper en zout. Klop goed los met een klopper.
-
Giet deze bereiding over de courgettereepjes en meng er de stukjes sinaasappel en pompelmoes onder. Bestrooi met koriander. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Deze salade is heel verfrissend in de zomer, als begeleider van rood vlees of schaaldieren op de barbecue.