Fruitige salade met gegrilde ananas en geitenkaas
Fruitige salade met gegrilde ananas en geitenkaas

Fruitige salade met gegrilde ananas en geitenkaas

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 36.7 g
Koolhydraat 22.8 g
Eiwit 21.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sla en de rucola grof.

  3. Snij de aardbeien in 2.

  4. Snij het vruchtvlees van de meloen in blokjes of vorm kleine bolletjes met een meloenschep.

  5. Snij elk geitenkaasje in 4 schijfjes.

  6. Schil de ananas, snij in schijven van 1,5 à 2 cm dik en verwijder het harde gedeelte in het midden.

  7. Maak een vinaigrette met de ciderazijn, mosterd en 2 eetl. olijfolie.

  8. Bereiding:
  9. Leg een beetje sla en rucola op grote of diepe borden voor een mooie presentatie.

  10. Verdeel er de bolletjes meloen en de halve aardbeien over. Laat in het midden nog een beetje plaats over voor de ananas.

  11. Rol de sneetjes ham in de vorm van een roosje en leg er 2 op elk bord.

  12. Bestrooi het bord met de notenmix en besprenkel met een beetje vinaigrette.

  13. Wrijf elke ananasschijf in met 1 eetl. olijfolie en leg er 2 schijfjes geitenkaas op. Zet 3 min. onder de grill.

  14. Leg 1 gegrilde schijf ananas met geitenkaas in het midden van elk bord.

  15. Afwerking:
  16. Breng uw salade op smaak met enkele draaien van de zwartepepermolen en serveer onmiddellijk met een sneetje bruin brood of een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sla en de rucola grof.

  3. Snij de aardbeien in 2.

  4. Snij het vruchtvlees van de meloen in blokjes of vorm kleine bolletjes met een meloenschep.

  5. Snij elk geitenkaasje in 4 schijfjes.

  6. Schil de ananas, snij in schijven van 1,5 à 2 cm dik en verwijder het harde gedeelte in het midden.

  7. Maak een vinaigrette met de ciderazijn, mosterd en 2 eetl. olijfolie.

  8. Bereiding:
  9. Leg een beetje sla en rucola op grote of diepe borden voor een mooie presentatie.

  10. Verdeel er de bolletjes meloen en de halve aardbeien over. Laat in het midden nog een beetje plaats over voor de ananas.

  11. Rol de sneetjes ham in de vorm van een roosje en leg er 2 op elk bord.

  12. Bestrooi het bord met de notenmix en besprenkel met een beetje vinaigrette.

  13. Wrijf elke ananasschijf in met 1 eetl. olijfolie en leg er 2 schijfjes geitenkaas op. Zet 3 min. onder de grill.

  14. Leg 1 gegrilde schijf ananas met geitenkaas in het midden van elk bord.

  15. Afwerking:
  16. Breng uw salade op smaak met enkele draaien van de zwartepepermolen en serveer onmiddellijk met een sneetje bruin brood of een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 36.7 g
Koolhydraat 22.8 g
Eiwit 21.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Sancerre A.C. `Beau Chêne' Domaine Reverdy

Bekijk het recept digitaal