Fruitsla
Fruitsla

Fruitsla

30 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 105 kcal
Vet 0 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 23.3 g
Suiker 22.1 g
Vezel 3 g
Eiwit 1.4 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de middelste harde kern uit de ananas. Snij het vruchtvlees eerst in schijven en daarna in hapklare stukken. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  3. Snij de kiwi's in de lengte in 4 en snij in stukjes.

  4. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  5. Snij de meloen in 2 en schep er bolletjes uit met een meloenschepje.

  6. Schil de appelen en peren en snij in stukjes.

  7. Snij de aardbeien in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  8. Meng de stukjes fruit in een grote glazen kom en meng er het sinaasappel- en ananassap en de honing goed onder. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip

Voor de volwassenen: breng deze fruitsla extra op smaak door er 2 dl porto (naar keuze) aan toe te voegen. Laat een uurtje trekken in de koelkast en roer af en toe door elkaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de middelste harde kern uit de ananas. Snij het vruchtvlees eerst in schijven en daarna in hapklare stukken. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  3. Snij de kiwi's in de lengte in 4 en snij in stukjes.

  4. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  5. Snij de meloen in 2 en schep er bolletjes uit met een meloenschepje.

  6. Schil de appelen en peren en snij in stukjes.

  7. Snij de aardbeien in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  8. Meng de stukjes fruit in een grote glazen kom en meng er het sinaasappel- en ananassap en de honing goed onder. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip

Voor de volwassenen: breng deze fruitsla extra op smaak door er 2 dl porto (naar keuze) aan toe te voegen. Laat een uurtje trekken in de koelkast en roer af en toe door elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 105 kcal
Vet 0 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 23.3 g
Suiker 22.1 g
Vezel 3 g
Eiwit 1.4 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal