Fruittaartjes
Fruittaartjes

Fruittaartjes

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 63.2 g
Eiwit 13.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur.

  3. Meng het puddingpoeder met 2,5 dl koude melk.

  4. De volgende stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verwarm 7,5 dl melk in een kookpot, samen met de suiker.

  5. Voeg het puddingmengsel toe aan de melk met suiker, zodra de melk kookt. Roer goed. Verwarm enkele minuten. Giet in een kom en laat afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Breek intussen het ei voorzichtig op de rand van een kom en scheid het eiwit van het eigeel. Laat het eigeel van de ene halve eierschaal in de andere glijden, terwijl je het eiwit in het kommetje laat lopen.

  8. Klop het eigeel los in een kommetje.

  9. Snij elke rechthoek bladerdeeg in 2 zodat je 4 vierkanten hebt. Strijk het eigeel met een borsteltje over de stukken deeg. Prik erin met een vork, zodat het deeg straks niet opblaast tijdens het bakken.

  10. Nu mag je hulpkok de stukken deeg ± 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Daarna mag het deeg afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Was het fruit en snij in stukken.

  13. Besmeer de stukken deeg met de pudding en verdeel er het fruit over.

  14. Afwerking:
  15. Werk de ovenschotel af met de platte peterselie en serveer met de tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur.

  3. Meng het puddingpoeder met 2,5 dl koude melk.

  4. De volgende stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …): Verwarm 7,5 dl melk in een kookpot, samen met de suiker.

  5. Voeg het puddingmengsel toe aan de melk met suiker, zodra de melk kookt. Roer goed. Verwarm enkele minuten. Giet in een kom en laat afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Breek intussen het ei voorzichtig op de rand van een kom en scheid het eiwit van het eigeel. Laat het eigeel van de ene halve eierschaal in de andere glijden, terwijl je het eiwit in het kommetje laat lopen.

  8. Klop het eigeel los in een kommetje.

  9. Snij elke rechthoek bladerdeeg in 2 zodat je 4 vierkanten hebt. Strijk het eigeel met een borsteltje over de stukken deeg. Prik erin met een vork, zodat het deeg straks niet opblaast tijdens het bakken.

  10. Nu mag je hulpkok de stukken deeg ± 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Daarna mag het deeg afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Was het fruit en snij in stukken.

  13. Besmeer de stukken deeg met de pudding en verdeel er het fruit over.

  14. Afwerking:
  15. Werk de ovenschotel af met de platte peterselie en serveer met de tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 63.2 g
Eiwit 13.3 g

Bekijk het recept digitaal