Galette-saucisse
Galette-saucisse

Galette-saucisse

1 u. 20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4485 kj
Energie 1072 kcal
Vet 79.4 g
Verzadigd vet 35.1 g
Koolhydraat 41.3 g
Suiker 10 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding: 20 min. + 1 u. rusten
  2. Doe het amandelmeel, de patisseriebloem en de boekweitbloem in een grote mengkom. Voeg de room, de melk, de eieren en een snuifje zout toe. Mix met de staafmixer. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  3. Snij de uien in 2 en dan in halve ringen. Smelt 1/3 van de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bak de uien tot ze bruin zijn. Kruid met peper en zout, bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Haal uit de pan en zet opzij.

  4. Verhit een pannenkoekenpan en smelt er wat boter in. Schep er een pollepel beslag in en draai de pan rond tot ze volledig bedekt is met beslag. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Zet het vuur lager, draai de pannenkoek om en laat nog 30 sec. bakken. Herhaal tot het beslag op is.

  5. Smelt de rest van de boter in de pan van de uien. Bak de worsten 5 min. aan elke kant goudbruin.

  6. Bestrijk de pannenkoeken met de mosterd, leg er een worst op en verdeel er de gekaramelliseerde ui over. Rol op en serveer warm.

Tip
Nog pannenkoeken over?

Beleg ze met verse kaas met kruiden, sneetjes gerookte zalm en reepjes ijsbergsla. Rol op, snij in stukjes en prik vast met een prikker. Ideaal bij het aperitief!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding: 20 min. + 1 u. rusten
  2. Doe het amandelmeel, de patisseriebloem en de boekweitbloem in een grote mengkom. Voeg de room, de melk, de eieren en een snuifje zout toe. Mix met de staafmixer. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat 1 u. rusten op kamertemperatuur.

  3. Snij de uien in 2 en dan in halve ringen. Smelt 1/3 van de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bak de uien tot ze bruin zijn. Kruid met peper en zout, bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Haal uit de pan en zet opzij.

  4. Verhit een pannenkoekenpan en smelt er wat boter in. Schep er een pollepel beslag in en draai de pan rond tot ze volledig bedekt is met beslag. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Zet het vuur lager, draai de pannenkoek om en laat nog 30 sec. bakken. Herhaal tot het beslag op is.

  5. Smelt de rest van de boter in de pan van de uien. Bak de worsten 5 min. aan elke kant goudbruin.

  6. Bestrijk de pannenkoeken met de mosterd, leg er een worst op en verdeel er de gekaramelliseerde ui over. Rol op en serveer warm.

Tip
Nog pannenkoeken over?

Beleg ze met verse kaas met kruiden, sneetjes gerookte zalm en reepjes ijsbergsla. Rol op, snij in stukjes en prik vast met een prikker. Ideaal bij het aperitief!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4485 kj
Energie 1072 kcal
Vet 79.4 g
Verzadigd vet 35.1 g
Koolhydraat 41.3 g
Suiker 10 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tavel A.O.P. Bier Somersby Apple Appelcider

Bekijk het recept digitaal