Gamba's met broccoliroosjes
Gamba's met broccoliroosjes

Gamba's met broccoliroosjes

10 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 16.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 1 eetl. boter smelten en doe er de diepgevroren broccoli in (verwijder vooraf de lange stengels en hou de roosjes over). Kruid met peper en zout.

  3. Giet er 1/2 glas witte wijn over en laat 5 min. zachtjes stoven. Voeg de room toe en laat even indikken.

  4. Bereid de gamba's: bak de diepgevroren gamba's in 2 eetl. hete boter tot ze mooi roze kleuren (3 min. aan elke kant). Kruid met 2 teentjes knoflook, peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Schep op elk bord een beetje broccoli en schik er de gamba's rond. Voorzie 'vingerkommetjes' lauw water met schijfjes citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 1 eetl. boter smelten en doe er de diepgevroren broccoli in (verwijder vooraf de lange stengels en hou de roosjes over). Kruid met peper en zout.

  3. Giet er 1/2 glas witte wijn over en laat 5 min. zachtjes stoven. Voeg de room toe en laat even indikken.

  4. Bereid de gamba's: bak de diepgevroren gamba's in 2 eetl. hete boter tot ze mooi roze kleuren (3 min. aan elke kant). Kruid met 2 teentjes knoflook, peper en zout.

  5. Afwerking:
  6. Schep op elk bord een beetje broccoli en schik er de gamba's rond. Voorzie 'vingerkommetjes' lauw water met schijfjes citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 220 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 16.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pouilly Fumé A.C. Jean Voisier Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves

Bekijk het recept digitaal