Gamba's met courgette en Griekse pasta

Gamba's met courgette en Griekse pasta

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4234 kj
Energie 1012 kcal
Vet 44.5 g
Verzadigd vet 14.5 g
Koolhydraat 91 g
Suiker 21 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 59 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Mix de basilicum, de helft van het knoflook en 1/3 van de olijfolie fijn.

  3. Pel de gamba’s en strijk in met de basilicumolie. Wikkel rond elke gamba een sneetje gerookt spek.

  4. Snipper de ui en de rest van het knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de courgette en de Griekse pasta toe en roerbak nog 2 min. Overgiet met 7 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 13 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de uitgelekte tonijn onder en kruid met peper en zout.

  6. Knip de tomaten in kleinere trosjes en schik ze de laatste 5 min. op de pasta. Dek af en laat rustig meegaren.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant.

  8. Verdeel de Griekse pasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Schik er de gamba’s op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Mix de basilicum, de helft van het knoflook en 1/3 van de olijfolie fijn.

  3. Pel de gamba’s en strijk in met de basilicumolie. Wikkel rond elke gamba een sneetje gerookt spek.

  4. Snipper de ui en de rest van het knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de courgette en de Griekse pasta toe en roerbak nog 2 min. Overgiet met 7 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 13 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de uitgelekte tonijn onder en kruid met peper en zout.

  6. Knip de tomaten in kleinere trosjes en schik ze de laatste 5 min. op de pasta. Dek af en laat rustig meegaren.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant.

  8. Verdeel de Griekse pasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Schik er de gamba’s op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4234 kj
Energie 1012 kcal
Vet 44.5 g
Verzadigd vet 14.5 g
Koolhydraat 91 g
Suiker 21 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 59 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier De KoninckTripel d’Anvers Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. Masso Antico Primitivo Appassito

Bekijk het recept digitaal