- Bewaar
- Bewaar
Gamba's met courgette en Griekse pasta
Onze drankensuggesties
Bier De KoninckTripel d’Anvers Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. Masso Antico Primitivo Appassito
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Mix de basilicum, de helft van het knoflook en 1/3 van de olijfolie fijn.
-
Pel de gamba’s en strijk in met de basilicumolie. Wikkel rond elke gamba een sneetje gerookt spek.
-
Snipper de ui en de rest van het knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de courgette en de Griekse pasta toe en roerbak nog 2 min. Overgiet met 7 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 13 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de uitgelekte tonijn onder en kruid met peper en zout.
-
Knip de tomaten in kleinere trosjes en schik ze de laatste 5 min. op de pasta. Dek af en laat rustig meegaren.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Verdeel de Griekse pasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Schik er de gamba’s op.
Onze drankensuggesties
Bier De KoninckTripel d’Anvers Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. Masso Antico Primitivo Appassito
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Mix de basilicum, de helft van het knoflook en 1/3 van de olijfolie fijn.
-
Pel de gamba’s en strijk in met de basilicumolie. Wikkel rond elke gamba een sneetje gerookt spek.
-
Snipper de ui en de rest van het knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de courgette en de Griekse pasta toe en roerbak nog 2 min. Overgiet met 7 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 13 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er de uitgelekte tonijn onder en kruid met peper en zout.
-
Knip de tomaten in kleinere trosjes en schik ze de laatste 5 min. op de pasta. Dek af en laat rustig meegaren.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Verdeel de Griekse pasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Schik er de gamba’s op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier De KoninckTripel d’Anvers Sterk blond bier Wijn Puglia I.G.T. Masso Antico Primitivo Appassito