Gamba's met koriander en witte wijn
Gamba's met koriander en witte wijn

Gamba's met koriander en witte wijn

1 u. 15 min.
Voorgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 22.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Zo komen ze gemakkelijk los van elkaar.

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de halve rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de wortel in fijne staafjes.

  5. Hak de 4 knoflookteentjes fijn.

  6. Hak de verse koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een zeer ruime pan en stoof de gehakte teentjes knoflook al roerend gedurende 1 min.

  9. Voeg de paprikablokjes en de wortelstaafjes toe. Laat al roerend nog 2 min. stoven.

  10. Voeg de gamba's erbij en laat al roerend nog 5 min. bakken.

  11. Voeg 2 dl droge witte wijn en de helft van de verse koriander toe. Kruid met een mespunt cayennepeper, zwarte peper en zout.

  12. Breng tot net onder het kookpunt en laat nog 5 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Strooi er de rest van de verse koriander over en dien op met stokbrood of basmatirijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Zo komen ze gemakkelijk los van elkaar.

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de halve rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de wortel in fijne staafjes.

  5. Hak de 4 knoflookteentjes fijn.

  6. Hak de verse koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een zeer ruime pan en stoof de gehakte teentjes knoflook al roerend gedurende 1 min.

  9. Voeg de paprikablokjes en de wortelstaafjes toe. Laat al roerend nog 2 min. stoven.

  10. Voeg de gamba's erbij en laat al roerend nog 5 min. bakken.

  11. Voeg 2 dl droge witte wijn en de helft van de verse koriander toe. Kruid met een mespunt cayennepeper, zwarte peper en zout.

  12. Breng tot net onder het kookpunt en laat nog 5 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Strooi er de rest van de verse koriander over en dien op met stokbrood of basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 22.4 g

Bekijk het recept digitaal