- Bewaar

- Bewaar
Gamba's met koriander en witte wijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Zo komen ze gemakkelijk los van elkaar.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de halve rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Hak de 4 knoflookteentjes fijn.
-
Hak de verse koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een zeer ruime pan en stoof de gehakte teentjes knoflook al roerend gedurende 1 min.
-
Voeg de paprikablokjes en de wortelstaafjes toe. Laat al roerend nog 2 min. stoven.
-
Voeg de gamba's erbij en laat al roerend nog 5 min. bakken.
-
Voeg 2 dl droge witte wijn en de helft van de verse koriander toe. Kruid met een mespunt cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Breng tot net onder het kookpunt en laat nog 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Strooi er de rest van de verse koriander over en dien op met stokbrood of basmatirijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Zo komen ze gemakkelijk los van elkaar.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de halve rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Hak de 4 knoflookteentjes fijn.
-
Hak de verse koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een zeer ruime pan en stoof de gehakte teentjes knoflook al roerend gedurende 1 min.
-
Voeg de paprikablokjes en de wortelstaafjes toe. Laat al roerend nog 2 min. stoven.
-
Voeg de gamba's erbij en laat al roerend nog 5 min. bakken.
-
Voeg 2 dl droge witte wijn en de helft van de verse koriander toe. Kruid met een mespunt cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Breng tot net onder het kookpunt en laat nog 5 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Strooi er de rest van de verse koriander over en dien op met stokbrood of basmatirijst.