Garnaaltjes in de wok met groenten en ananas
Garnaaltjes in de wok met groenten en ananas

Garnaaltjes in de wok met groenten en ananas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 98.1 g
Eiwit 22.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp in fijne reepjes.

  3. Snij de ananas in blokjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de sojascheuten, de wortelreepjes en de lente-uitjes ± 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de ananasstukjes toe en laat nog 1 min. verder bakken. Haal uit de pan en zet opzij.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en bak de garnalen ± 3 min. Voeg de groenten met de ananas toe en roer er de noedels onder. Meng en verwarm alles even.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp in fijne reepjes.

  3. Snij de ananas in blokjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de sojascheuten, de wortelreepjes en de lente-uitjes ± 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de ananasstukjes toe en laat nog 1 min. verder bakken. Haal uit de pan en zet opzij.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie en bak de garnalen ± 3 min. Voeg de groenten met de ananas toe en roer er de noedels onder. Meng en verwarm alles even.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 98.1 g
Eiwit 22.2 g

Bekijk het recept digitaal