Garnaaltjes met aspergehoedje
Garnaaltjes met aspergehoedje

Garnaaltjes met aspergehoedje

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 1.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 12.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse asperges van top naar voet.

  4. Kook de asperges (diepvriesasperges niet ontdooien) gedurende ± 7 min. in lichtgezouten water. Bewaar het kookvocht.

  5. Snipper het plantje bieslook fijn. Bewaar enkele sprieten voor het garnituur.

  6. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aspergekoppen af op 4 à 5 cm en maak per 5 asperges een bundeltje dat u dichtknoopt met een sprietje bieslook. Snij het resterende deel van de asperges in stukjes van 1 cm.

  9. Laat de visbouillon samen met 1 dl kookvocht van de asperges gedurende ± 15 min. bijna helemaal inkoken op een hevig vuur, tot alles wat stroperig wordt.

  10. Meng de garnalen met de aspergestukjes, het citroensap, het bieslook, peper en zout. Voeg naar smaak 2 à 3 eetl. van het ingekookt vocht toe.

  11. Afwerking:
  12. Schik de veldsla blaadje per blaadje dakpansgewijs op een rond bord. Plaats de garnalenmengeling in het midden (makkelijk met een ring of yoghurtpotje) en leg er een busseltje asperges bovenop als garnituur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse asperges van top naar voet.

  4. Kook de asperges (diepvriesasperges niet ontdooien) gedurende ± 7 min. in lichtgezouten water. Bewaar het kookvocht.

  5. Snipper het plantje bieslook fijn. Bewaar enkele sprieten voor het garnituur.

  6. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aspergekoppen af op 4 à 5 cm en maak per 5 asperges een bundeltje dat u dichtknoopt met een sprietje bieslook. Snij het resterende deel van de asperges in stukjes van 1 cm.

  9. Laat de visbouillon samen met 1 dl kookvocht van de asperges gedurende ± 15 min. bijna helemaal inkoken op een hevig vuur, tot alles wat stroperig wordt.

  10. Meng de garnalen met de aspergestukjes, het citroensap, het bieslook, peper en zout. Voeg naar smaak 2 à 3 eetl. van het ingekookt vocht toe.

  11. Afwerking:
  12. Schik de veldsla blaadje per blaadje dakpansgewijs op een rond bord. Plaats de garnalenmengeling in het midden (makkelijk met een ring of yoghurtpotje) en leg er een busseltje asperges bovenop als garnituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 1.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 12.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Zeer elegante elzaswijn met unieke persoonlijkheid en fijn boeket dat hij meekreeg van de muscatdruif. Een wijn om jong en fris te drinken. Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Levendige, nerveuze en frisfruitige sauvignonwijn. Bezit een intense neus en smaak van tropisch fruit, citrus en verse kruiden. Lekker en verfrissend!

Bekijk het recept digitaal