- Bewaar

- Bewaar
Garnalencocktail
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Kook de eieren 8 à 10 min hard. Spoel onder koud water, laat volledig afkoelen en pel ze. Snij elk ei in 4.
-
Maak intussen de cocktailsaus: meng het citroensap, de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus en de cognac. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Meng 2/3 van de garnalen onder de cocktailsaus.
-
Snij de sla in fijne reepjes en snipper de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 4 en de citroen in 4.
-
Schik de sla in kommetjes of glazen en verdeel er de garnalen met cocktailsaus, de partjes ei en de kerstomaten over. Werk af met de rest van de garnalen, de peterselie en de partjes citroen.
Voor een originele presentatie: serveer de garnalencocktail in mooie weckpotjes. Geef er een stukje brood of een zelfgemaakt bladerdeegkoekje bij. Snij daarvoor bladerdeeg in reepjes, bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Bak 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Kook de eieren 8 à 10 min hard. Spoel onder koud water, laat volledig afkoelen en pel ze. Snij elk ei in 4.
-
Maak intussen de cocktailsaus: meng het citroensap, de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus en de cognac. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Meng 2/3 van de garnalen onder de cocktailsaus.
-
Snij de sla in fijne reepjes en snipper de peterselie fijn. Snij de kerstomaten in 4 en de citroen in 4.
-
Schik de sla in kommetjes of glazen en verdeel er de garnalen met cocktailsaus, de partjes ei en de kerstomaten over. Werk af met de rest van de garnalen, de peterselie en de partjes citroen.
Voor een originele presentatie: serveer de garnalencocktail in mooie weckpotjes. Geef er een stukje brood of een zelfgemaakt bladerdeegkoekje bij. Snij daarvoor bladerdeeg in reepjes, bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Bak 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.