Garnalenrisotto met courgette
Garnalenrisotto met courgette

Garnalenrisotto met courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de garnalen volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.

  5. Snipper de ui en de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risottorijst 10 min. in 1 L lichtgezouten water en roer af en toe. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. stomen.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Voeg de roze garnalen toe en laat nog 5 min. garen.

  9. Haal de pan van het vuur en voeg de rijst toe. Meng er de boter en de platte peterselie onder. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de garnalen volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.

  5. Snipper de ui en de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risottorijst 10 min. in 1 L lichtgezouten water en roer af en toe. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. stomen.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Voeg de roze garnalen toe en laat nog 5 min. garen.

  9. Haal de pan van het vuur en voeg de rijst toe. Meng er de boter en de platte peterselie onder. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 23.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal