Gazpacho met tomaat-garnaal
Gazpacho met tomaat-garnaal

Gazpacho met tomaat-garnaal

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de tomaat in schijfjes.

  4. Maak een inkeping in de onderkant van de kerstomaten. Breng water aan de kook en dompel ze 1 à 2 min. onder. Spoel onder koud water en pel ze.

  5. Kruid de noordzeegarnalen met peper en zout.

  6. Maak de pestoroom: meng de zure room onder de pesto en kruid met peper en zout.

  7. Bak de ciabatta in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden. Maak in het midden een torentje van de kerstomaten. Zet in het midden een takje platte peterselie en 2 à 3 sprietjes bieslook.

  10. Rol de schijfjes tomaat op en steek ze tussen het torentje.

  11. Schik de garnalen naast het tomatentorentje en werk af met enkele toefjes pestoroom.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de waterkers en geef er de ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de tomaat in schijfjes.

  4. Maak een inkeping in de onderkant van de kerstomaten. Breng water aan de kook en dompel ze 1 à 2 min. onder. Spoel onder koud water en pel ze.

  5. Kruid de noordzeegarnalen met peper en zout.

  6. Maak de pestoroom: meng de zure room onder de pesto en kruid met peper en zout.

  7. Bak de ciabatta in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden. Maak in het midden een torentje van de kerstomaten. Zet in het midden een takje platte peterselie en 2 à 3 sprietjes bieslook.

  10. Rol de schijfjes tomaat op en steek ze tussen het torentje.

  11. Schik de garnalen naast het tomatentorentje en werk af met enkele toefjes pestoroom.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de waterkers en geef er de ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kcal
Vet 7.7 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 6.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Roodbruin bier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris de Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal