- Bewaar

- Bewaar
Gebakken aardappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Kook de aardappelen 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water (geschild of ongeschild naar keuze, wrijf ongeschilde aardappelen eerst schoon onder koud water). Giet af en laat afkoelen.
-
Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter samen met de olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de aardappelschijfjes naast elkaar in (bak ze eventueel in 2 of meerdere porties). Bak ± 5 min. op een zacht vuur tot de schijfjes onderaan goudbruin zijn.
-
Draai de schijfjes om en bak nog ± 3 min. goudbruin.
-
Kruid vlak voor het opdienen met zeezout.
-
Afwerking:
-
Lekker bij gebakken vis (bv. zalm) of bij kip in de oven (p. 55).
- Breng de aardappelschijfjes tijdens het bakken op smaak met tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijn, een beetje paprikapoeder of een snuifje cayennepeper voor extra pit. - Kleine aardappelen of krieltjes kan u in hun geheel laten en zo bakken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Kook de aardappelen 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water (geschild of ongeschild naar keuze, wrijf ongeschilde aardappelen eerst schoon onder koud water). Giet af en laat afkoelen.
-
Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter samen met de olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de aardappelschijfjes naast elkaar in (bak ze eventueel in 2 of meerdere porties). Bak ± 5 min. op een zacht vuur tot de schijfjes onderaan goudbruin zijn.
-
Draai de schijfjes om en bak nog ± 3 min. goudbruin.
-
Kruid vlak voor het opdienen met zeezout.
-
Afwerking:
-
Lekker bij gebakken vis (bv. zalm) of bij kip in de oven (p. 55).
- Breng de aardappelschijfjes tijdens het bakken op smaak met tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijn, een beetje paprikapoeder of een snuifje cayennepeper voor extra pit. - Kleine aardappelen of krieltjes kan u in hun geheel laten en zo bakken.