Gebakken aardappelen
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Kook de aardappelen 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water (geschild of ongeschild naar keuze, wrijf ongeschilde aardappelen eerst schoon onder koud water). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter samen met de olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de aardappelschijfjes naast elkaar in (bak ze eventueel in 2 of meerdere porties). Bak ± 5 min. op een zacht vuur tot de schijfjes onderaan goudbruin zijn.

  7. Draai de schijfjes om en bak nog ± 3 min. goudbruin.

  8. Kruid vlak voor het opdienen met zeezout.

  9. Afwerking:
  10. Lekker bij gebakken vis (bv. zalm) of bij kip in de oven (p. 55).

Tip

- Breng de aardappelschijfjes tijdens het bakken op smaak met tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijn, een beetje paprikapoeder of een snuifje cayennepeper voor extra pit. - Kleine aardappelen of krieltjes kan u in hun geheel laten en zo bakken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Kook de aardappelen 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water (geschild of ongeschild naar keuze, wrijf ongeschilde aardappelen eerst schoon onder koud water). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter samen met de olie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de aardappelschijfjes naast elkaar in (bak ze eventueel in 2 of meerdere porties). Bak ± 5 min. op een zacht vuur tot de schijfjes onderaan goudbruin zijn.

  7. Draai de schijfjes om en bak nog ± 3 min. goudbruin.

  8. Kruid vlak voor het opdienen met zeezout.

  9. Afwerking:
  10. Lekker bij gebakken vis (bv. zalm) of bij kip in de oven (p. 55).

Tip

- Breng de aardappelschijfjes tijdens het bakken op smaak met tijmblaadjes, fijngehakte rozemarijn, een beetje paprikapoeder of een snuifje cayennepeper voor extra pit. - Kleine aardappelen of krieltjes kan u in hun geheel laten en zo bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal