Gebakken bloemkool met kruiden
Gebakken bloemkool met kruiden

Gebakken bloemkool met kruiden

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verdeel een grote bloemkool in kleine roosjes (of snij grotere roosjes in plakjes).

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime pan of wok en doe er de bloemkoolroosjes in.

  4. Kruid met zout, een beetje peper en 1 à 2 eetl. kerriepoeder of paprikapoeder (of een capsule saffraan).

  5. Roerbak de roosjes beetgaar gedurende ± 6 min.

  6. Lekker bij gebakken vlees, vis of in vegetarische gerechten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verdeel een grote bloemkool in kleine roosjes (of snij grotere roosjes in plakjes).

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime pan of wok en doe er de bloemkoolroosjes in.

  4. Kruid met zout, een beetje peper en 1 à 2 eetl. kerriepoeder of paprikapoeder (of een capsule saffraan).

  5. Roerbak de roosjes beetgaar gedurende ± 6 min.

  6. Lekker bij gebakken vlees, vis of in vegetarische gerechten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal