- Bewaar

- Bewaar
Gebakken eendenborst met paprika en broccoli in chilisaus
Onze drankensuggesties
Wijn Vacqueyras A.O.P. | Caves SaintPierre Animus | D.O.C. Douro | Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes en snij het vlees in reepjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en doe er de rijstolie in. Bak de reepjes eendenborstfilet 2 à 4 min. (ze moeten nog rosé zijn). Haal uit de wok en hou warm.
-
Doe de paprikareepjes en de broccoliroosjes in de wok en roerbak ± 2 min.
-
Voeg de wokmie toe, samen met 3,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en meng goed.
-
Roerbak alles tot de wokmie al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel nog wat water toe als de wokmie nog niet gaar is.
-
Doe de reepjes eendenborstfilet erbij en breng op smaak met de chilisaus (3 eetl. of meer naar smaak). Meng alles goed.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien.
Onze drankensuggesties
Wijn Vacqueyras A.O.P. | Caves SaintPierre Animus | D.O.C. Douro | Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes en snij het vlees in reepjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en doe er de rijstolie in. Bak de reepjes eendenborstfilet 2 à 4 min. (ze moeten nog rosé zijn). Haal uit de wok en hou warm.
-
Doe de paprikareepjes en de broccoliroosjes in de wok en roerbak ± 2 min.
-
Voeg de wokmie toe, samen met 3,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en meng goed.
-
Roerbak alles tot de wokmie al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel nog wat water toe als de wokmie nog niet gaar is.
-
Doe de reepjes eendenborstfilet erbij en breng op smaak met de chilisaus (3 eetl. of meer naar smaak). Meng alles goed.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vacqueyras A.O.P. | Caves SaintPierre Animus | D.O.C. Douro | Portugal