Gebakken eendenborst met paprika en broccoli in chilisaus
Gebakken eendenborst met paprika en broccoli in chilisaus

Gebakken eendenborst met paprika en broccoli in chilisaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 45.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes en snij het vlees in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en doe er de rijstolie in. Bak de reepjes eendenborstfilet 2 à 4 min. (ze moeten nog rosé zijn). Haal uit de wok en hou warm.

  7. Doe de paprikareepjes en de broccoliroosjes in de wok en roerbak ± 2 min.

  8. Voeg de wokmie toe, samen met 3,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en meng goed.

  9. Roerbak alles tot de wokmie al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel nog wat water toe als de wokmie nog niet gaar is.

  10. Doe de reepjes eendenborstfilet erbij en breng op smaak met de chilisaus (3 eetl. of meer naar smaak). Meng alles goed.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes en snij het vlees in reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de wok en doe er de rijstolie in. Bak de reepjes eendenborstfilet 2 à 4 min. (ze moeten nog rosé zijn). Haal uit de wok en hou warm.

  7. Doe de paprikareepjes en de broccoliroosjes in de wok en roerbak ± 2 min.

  8. Voeg de wokmie toe, samen met 3,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en meng goed.

  9. Roerbak alles tot de wokmie al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel nog wat water toe als de wokmie nog niet gaar is.

  10. Doe de reepjes eendenborstfilet erbij en breng op smaak met de chilisaus (3 eetl. of meer naar smaak). Meng alles goed.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren eendenborstfilets oppervlakkig ontdooien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 57.3 g
Eiwit 45.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vacqueyras A.O.P. | Caves SaintPierre Animus | D.O.C. Douro | Portugal

Bekijk het recept digitaal