Gebakken fazantfilet en aardpeerpannetje met appel
Gebakken fazantfilet en aardpeerpannetje met appel

Gebakken fazantfilet en aardpeerpannetje met appel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 34.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Schil de aardperen en snij in gelijke schijfjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1 cm.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpot en laat de schijfjes aardpeer 2 à 3 min. garen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin (fazant wordt goed doorbakken gegeten). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes appel en de blaadjes tijm toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  11. Voeg de schijfjes aardpeer toe en leg er de fazantfilets op. Verwarm 2 à 3 min.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met een aardappelgratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Schil de aardperen en snij in gelijke schijfjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1 cm.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpot en laat de schijfjes aardpeer 2 à 3 min. garen.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin (fazant wordt goed doorbakken gegeten). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes appel en de blaadjes tijm toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  11. Voeg de schijfjes aardpeer toe en leg er de fazantfilets op. Verwarm 2 à 3 min.

  12. Afwerking:
  13. Heerlijk met een aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 34.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal