Gebakken feta met kleurrijke citrussalade
Gebakken feta met kleurrijke citrussalade

Gebakken feta met kleurrijke citrussalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Energie 3255 kj
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 57.4 g
Suiker 24.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 22.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg de feta in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de helft van de piment d’Espelette. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Zet de speltbroodjes de laatste 6 à 8 min. mee in de oven.

  5. Schil intussen de pompelmoezen en de sinaasappelen en snij de partjes van tussen de vliezen. Snij de tomaten in 4. Snij de dadels in kleinere stukjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakken.

  6. Rooster de hazelnoten kort in een pan met antiaanbaklaag en hak grof.

  7. Verdeel de pompelmoes, de sinaasappel, de avocado en de tomaten over een grote serveerschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel er de stukjes dadel en de hazelnoten over.

  8. Werk af met de tahini en enkele blaadjes munt. Kruid met peper en fleur de sel. Serveer met de feta en de speltbroodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg de feta in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de helft van de piment d’Espelette. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Zet de speltbroodjes de laatste 6 à 8 min. mee in de oven.

  5. Schil intussen de pompelmoezen en de sinaasappelen en snij de partjes van tussen de vliezen. Snij de tomaten in 4. Snij de dadels in kleinere stukjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakken.

  6. Rooster de hazelnoten kort in een pan met antiaanbaklaag en hak grof.

  7. Verdeel de pompelmoes, de sinaasappel, de avocado en de tomaten over een grote serveerschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel er de stukjes dadel en de hazelnoten over.

  8. Werk af met de tahini en enkele blaadjes munt. Kruid met peper en fleur de sel. Serveer met de feta en de speltbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Energie 3255 kj
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 57.4 g
Suiker 24.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 22.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Kir-Yianni ‘Paranga’ Malagousia-Roditis P.G.I. Macedonia Griekenland Bier Hoegaarden Wit Witbier

Bekijk het recept digitaal