- Bewaar

- Bewaar
Gebakken feta met kleurrijke citrussalade
Onze drankensuggesties
Wijn Kir-Yianni ‘Paranga’ Malagousia-Roditis P.G.I. Macedonia Griekenland Bier Hoegaarden Wit Witbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de feta in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de helft van de piment d’Espelette. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de speltbroodjes de laatste 6 à 8 min. mee in de oven.
-
Schil intussen de pompelmoezen en de sinaasappelen en snij de partjes van tussen de vliezen. Snij de tomaten in 4. Snij de dadels in kleinere stukjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakken.
-
Rooster de hazelnoten kort in een pan met antiaanbaklaag en hak grof.
-
Verdeel de pompelmoes, de sinaasappel, de avocado en de tomaten over een grote serveerschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel er de stukjes dadel en de hazelnoten over.
-
Werk af met de tahini en enkele blaadjes munt. Kruid met peper en fleur de sel. Serveer met de feta en de speltbroodjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Kir-Yianni ‘Paranga’ Malagousia-Roditis P.G.I. Macedonia Griekenland Bier Hoegaarden Wit Witbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de feta in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met de helft van de piment d’Espelette. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de speltbroodjes de laatste 6 à 8 min. mee in de oven.
-
Schil intussen de pompelmoezen en de sinaasappelen en snij de partjes van tussen de vliezen. Snij de tomaten in 4. Snij de dadels in kleinere stukjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakken.
-
Rooster de hazelnoten kort in een pan met antiaanbaklaag en hak grof.
-
Verdeel de pompelmoes, de sinaasappel, de avocado en de tomaten over een grote serveerschaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel er de stukjes dadel en de hazelnoten over.
-
Werk af met de tahini en enkele blaadjes munt. Kruid met peper en fleur de sel. Serveer met de feta en de speltbroodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Kir-Yianni ‘Paranga’ Malagousia-Roditis P.G.I. Macedonia Griekenland Bier Hoegaarden Wit Witbier