Gebakken gnocchi met salie en groenekool
Gebakken gnocchi met salie en groenekool

Gebakken gnocchi met salie en groenekool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 14.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de groenekool en snij de kool in fijne reepjes.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper de salieblaadjes fijn.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding:
  9. Kook de reepjes groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.

  11. Voeg de groenekool opnieuw toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 5 min. aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de salie en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenekool over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de verkruimelde feta.

  15. Schik er de gnocchi rond.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g groenekool in reepjes en kook samen met 1 salieblaadje 10 min. gaar in een bodempje water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g aardappelgnocchi goudbruin. 3 Snij alles in kleine stukjes en meng er 20 g geprakte feta onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de harde kern uit de groenekool en snij de kool in fijne reepjes.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper de salieblaadjes fijn.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding:
  9. Kook de reepjes groenekool 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.

  11. Voeg de groenekool opnieuw toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 5 min. aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de salie en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenekool over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de verkruimelde feta.

  15. Schik er de gnocchi rond.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g groenekool in reepjes en kook samen met 1 salieblaadje 10 min. gaar in een bodempje water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g aardappelgnocchi goudbruin. 3 Snij alles in kleine stukjes en meng er 20 g geprakte feta onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 14.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Michel Torino Malbec Rosé Calchaquí Valley Argentinië

Bekijk het recept digitaal