Gebakken heilbot met tomatenslaatje
Gebakken heilbot met tomatenslaatje

Gebakken heilbot met tomatenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 54.4 g
Eiwit 28.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de heilbotfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij daarna in blokjes.

  5. Hak de rucola grof. - Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.

  6. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de tomatenblokjes met het limoensap, de zeste, de uitgelekte kappertjes, de peterselie, de lenteuitjes en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer daarna los met een vork en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  10. Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop er de overtollige bloem af.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  12. Meng de rucola onder het tomatenslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de heilbotfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij daarna in blokjes.

  5. Hak de rucola grof. - Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.

  6. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de tomatenblokjes met het limoensap, de zeste, de uitgelekte kappertjes, de peterselie, de lenteuitjes en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer daarna los met een vork en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  10. Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop er de overtollige bloem af.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  12. Meng de rucola onder het tomatenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 54.4 g
Eiwit 28.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal