Gebakken kaaskrokantjes met tarwegraantjes en groenten
Gebakken kaaskrokantjes met tarwegraantjes en groenten

Gebakken kaaskrokantjes met tarwegraantjes en groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Energie 2661 kj
Vet 31.1 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 10.9 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 25.7 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng er de tomatentapenade onder.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de pastinaak 10 min. Kruid met peper en zout en meng onder de graantjes.

  4. Scheur de oesterzwammen in repen, verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de ‘Crispy Bakes’ kaaskrokantjes 3 min. aan elke kant.

  6. Snipper intussen de peterselie fijn en meng de helft onder de graantjes.

  7. Schep de graantjes op de borden, verdeel er de oesterzwammen over en serveer met de kaaskrokantjes. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng er de tomatentapenade onder.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de pastinaak 10 min. Kruid met peper en zout en meng onder de graantjes.

  4. Scheur de oesterzwammen in repen, verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de ‘Crispy Bakes’ kaaskrokantjes 3 min. aan elke kant.

  6. Snipper intussen de peterselie fijn en meng de helft onder de graantjes.

  7. Schep de graantjes op de borden, verdeel er de oesterzwammen over en serveer met de kaaskrokantjes. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Energie 2661 kj
Vet 31.1 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 10.9 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 25.7 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Granbeau Grande Réserve ‘Oak Aged’ Vin de France Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal