Gebakken kabeljauw met preicurry en groene-aspergepunten
Gebakken kabeljauw met preicurry en groene-aspergepunten

Gebakken kabeljauw met preicurry en groene-aspergepunten

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 8.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 33.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snij het groen van de prei. Snij de rest in de lengte in 2 en de rest in dunne reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Snij het harde uiteinde van de asperges en snij de rest in 2.

  5. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder. Giet er de room over en verwarm nog 2 min.

  7. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de paprika en de asperges 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Kruid de vis met peper en zout en wentel hem door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de parelcouscous over de ene kant van het bord en de prei over de andere kant. Schik er de asperges, de paprika en de vis bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snij het groen van de prei. Snij de rest in de lengte in 2 en de rest in dunne reepjes.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Snij het harde uiteinde van de asperges en snij de rest in 2.

  5. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder. Giet er de room over en verwarm nog 2 min.

  7. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de paprika en de asperges 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Kruid de vis met peper en zout en wentel hem door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant.

  9. Verdeel de parelcouscous over de ene kant van het bord en de prei over de andere kant. Schik er de asperges, de paprika en de vis bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 8.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 33.8 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal