Gebakken kabeljauw met selder
Gebakken kabeljauw met selder

Gebakken kabeljauw met selder

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 48.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken kabeljauw oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de selder, de courgette en de prei (met een beetje groen) in blokjes of ringen van 1/2 cm.

  4. Snipper de koriander en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  6. Breng de Alpro soya Cuisine aan de kook met het halve groentebouillonblokje en de waterkers. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde saus.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de blokjes selder, courgette en de prei toe en laat zachtjes garen gedurende 15 min. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 3 min. verder garen. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer er de sesamzaadjes door.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw gedurende ± 8 min. langs elke kant op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met wat limoensap en bestrooi de laatste 2 min. met de koriander.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groentjes over de borden, leg er een stukje kabeljauw op en lepel er de waterkerssaus over. Serveer met aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken kabeljauw oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de selder, de courgette en de prei (met een beetje groen) in blokjes of ringen van 1/2 cm.

  4. Snipper de koriander en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  6. Breng de Alpro soya Cuisine aan de kook met het halve groentebouillonblokje en de waterkers. Laat 2 min. koken en mix tot een gladde saus.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de blokjes selder, courgette en de prei toe en laat zachtjes garen gedurende 15 min. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 3 min. verder garen. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer er de sesamzaadjes door.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken kabeljauw gedurende ± 8 min. langs elke kant op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met wat limoensap en bestrooi de laatste 2 min. met de koriander.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groentjes over de borden, leg er een stukje kabeljauw op en lepel er de waterkerssaus over. Serveer met aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 48.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre

Bekijk het recept digitaal