Gebakken kabeljauwhaasje en tarweslaatje met venkel en pompelmoes
Gebakken kabeljauwhaasje en tarweslaatje met venkel en pompelmoes

Gebakken kabeljauwhaasje en tarweslaatje met venkel en pompelmoes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 9.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kabeljauw in 4 gelijke porties.

  4. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes (hou het groen apart voor de afwerking).

  5. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Rits de blaadjes tijm van de takjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauw ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en tijm. Haal uit de pan. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan en bak de garnalen 1 min. Kruid met peper.

  11. Meng de pompelmoes, de rode ui, de venkel en 1 eetl. olijfolie onder de tarwegraantjes. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tarwesalade over diepe borden en schik er een stukje kabeljauw op. Werk af met de gemealen en het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kabeljauw in 4 gelijke porties.

  4. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes (hou het groen apart voor de afwerking).

  5. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Rits de blaadjes tijm van de takjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauw ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en tijm. Haal uit de pan. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan en bak de garnalen 1 min. Kruid met peper.

  11. Meng de pompelmoes, de rode ui, de venkel en 1 eetl. olijfolie onder de tarwegraantjes. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tarwesalade over diepe borden en schik er een stukje kabeljauw op. Werk af met de gemealen en het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 9.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Château Andréa A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal