Gebakken kalkoenenrolletjes met pittige prinsessenboontjes
Gebakken kalkoenenrolletjes met pittige prinsessenboontjes

Gebakken kalkoenenrolletjes met pittige prinsessenboontjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 42.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 50.7 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  6. Bestrijk de kalkoen met de zwarte tapenade en rol strak op. Wikkel 2 sneetjes spek rond elke kalkoenensnede.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de dezelfde kookpot en bak de ui en het rode pepertje 2 min. Voeg de prinsessenbonen weer toe en laat nog even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenrolletjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. Verder garen. Haal uit de pan.

  12. Voeg de aardappelen toe aan de pan van de kalkoenenrolletjes en laat nog 2 à 3 min. opwarmen in het braadvocht. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij de kalkoenenrolletjes in schijfjes en verdeel over de borden.

  15. Serveer met de prinsessenbonen en de aardappelen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g prinsessenbonen in stukjes. Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 10 min. de prinsessenbonen toe. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kalkoensnede 3 min. aan elke kant goudbruin. 3 Mix alles fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  6. Bestrijk de kalkoen met de zwarte tapenade en rol strak op. Wikkel 2 sneetjes spek rond elke kalkoenensnede.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de dezelfde kookpot en bak de ui en het rode pepertje 2 min. Voeg de prinsessenbonen weer toe en laat nog even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenrolletjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. Verder garen. Haal uit de pan.

  12. Voeg de aardappelen toe aan de pan van de kalkoenenrolletjes en laat nog 2 à 3 min. opwarmen in het braadvocht. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij de kalkoenenrolletjes in schijfjes en verdeel over de borden.

  15. Serveer met de prinsessenbonen en de aardappelen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g prinsessenbonen in stukjes. Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 10 min. de prinsessenbonen toe. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kalkoensnede 3 min. aan elke kant goudbruin. 3 Mix alles fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 42.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 50.7 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal