Gebakken kipfilet met fruitige couscous
Gebakken kipfilet met fruitige couscous

Gebakken kipfilet met fruitige couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 86.1 g
Eiwit 53.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen. Pers de tweede sinaasappel.

  5. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de halve borstfilets aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  8. Kook ondertussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon en het sinaasappelsap. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  10. Meng de prinsessenbonen, de lente-uitjes, de partjes sinaasappel en de veenbessen onder de couscous. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  11. Verkruimel de feta over de couscous.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (10 min.) 1 Kook 100 g prinsessenbonen en 25 g halve borstfilet van braadkip 10 min. in een bodempje water. 2 Voeg de laatste 5 min. 25 g couscous toe. 3 Mix tot een gladde puree en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Schil 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen. Pers de tweede sinaasappel.

  5. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de halve borstfilets aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  8. Kook ondertussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon en het sinaasappelsap. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  10. Meng de prinsessenbonen, de lente-uitjes, de partjes sinaasappel en de veenbessen onder de couscous. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  11. Verkruimel de feta over de couscous.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (10 min.) 1 Kook 100 g prinsessenbonen en 25 g halve borstfilet van braadkip 10 min. in een bodempje water. 2 Voeg de laatste 5 min. 25 g couscous toe. 3 Mix tot een gladde puree en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 726 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 86.1 g
Eiwit 53.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal