Gebakken kippenhaasjes met pittige groene groenten
Gebakken kippenhaasjes met pittige groene groenten

Gebakken kippenhaasjes met pittige groene groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 59.3 g
Suiker 9.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 40 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  5. Snij de courgettes in blokjes van 2 cm.

  6. Schil de gember en snipper fijn. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en bak de kippenhaasjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Zet het vuur lager en voeg de broccoliroosjes, de stukjes broccolisteel en de courgettes toe. Roer er de gember, het knoflook en het pepertje onder.

  12. Giet er de kippenbouillon bij en laat 10 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden en schep er de groenten en de kip op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  5. Snij de courgettes in blokjes van 2 cm.

  6. Schil de gember en snipper fijn. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en bak de kippenhaasjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Zet het vuur lager en voeg de broccoliroosjes, de stukjes broccolisteel en de courgettes toe. Roer er de gember, het knoflook en het pepertje onder.

  12. Giet er de kippenbouillon bij en laat 10 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst over de borden en schep er de groenten en de kip op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 59.3 g
Suiker 9.2 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 40 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings Hommelbier Sterk blond bier met een fruitig boeket. De smaak is floraal en bevat een gisttoets en een mooie hopbitterheid. Wijn Hardy's `Nottage Hill' Shiraz - Australië Vrij krachtige en heel fruitige wijn met typische toetsen van eucalyptus.

Bekijk het recept digitaal