Gebakken krieltjes met varkensmignonette en komkommerslaatje
Gebakken krieltjes met varkensmignonette en komkommerslaatje

Gebakken krieltjes met varkensmignonette en komkommerslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 26.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de komkommers in dunne schijfjes (eventueel met een mandoline).

  4. Hak de dille grof.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonettes 10 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de krielaardappelen 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Meng intussen het knoflook, de lente-ui, de rucola en de dille onder de komkommer. Doe er de zure room bij en kruid met peper en zout. Meng goed en bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de krielaardappelen en de varkensmignonettes over de borden en serveer met het komkommerslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de komkommers in dunne schijfjes (eventueel met een mandoline).

  4. Hak de dille grof.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensmignonettes 10 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de krielaardappelen 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Meng intussen het knoflook, de lente-ui, de rucola en de dille onder de komkommer. Doe er de zure room bij en kruid met peper en zout. Meng goed en bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de krielaardappelen en de varkensmignonettes over de borden en serveer met het komkommerslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 26.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier Wijn Château Le Menaudat A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal