Gebakken noedels met frutti di mare
Gebakken noedels met frutti di mare

Gebakken noedels met frutti di mare

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 49.3 g
Eiwit 36.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frutti di mare ontdooien. Dep goed droog.

  3. Laat diepgevroren tomatenblokjes grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de selder in kleine blokjes.

  5. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij het pepertje in de lengte in twee en verwijder de zaadjes. Snij in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de eiermie los met een vork. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Roer er de olijfolie onder en zet opzij.

  9. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Voeg de knoflook toe en laat even bakken. Meng er de selderblokjes onder en roerbak gedurende 1 min.

  10. Blus met het sinaasappelsap. Meng er de tomatenstukjes en het pepertje onder en voeg de geplette korianderbolletjes toe. Laat even sudderen.

  11. Voeg de frutti di mare toe aan de groenten in de wok en kruid met peper en zout. Laat ze al roerend 4 min. meestoven.

  12. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus en meng er de noedels onder. Laat door en door warm worden.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op en versier met enkele verse korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frutti di mare ontdooien. Dep goed droog.

  3. Laat diepgevroren tomatenblokjes grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de selder in kleine blokjes.

  5. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij het pepertje in de lengte in twee en verwijder de zaadjes. Snij in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de eiermie los met een vork. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Roer er de olijfolie onder en zet opzij.

  9. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Voeg de knoflook toe en laat even bakken. Meng er de selderblokjes onder en roerbak gedurende 1 min.

  10. Blus met het sinaasappelsap. Meng er de tomatenstukjes en het pepertje onder en voeg de geplette korianderbolletjes toe. Laat even sudderen.

  11. Voeg de frutti di mare toe aan de groenten in de wok en kruid met peper en zout. Laat ze al roerend 4 min. meestoven.

  12. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus en meng er de noedels onder. Laat door en door warm worden.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op en versier met enkele verse korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 49.3 g
Eiwit 36.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Inycon Chardonnay Italië

Bekijk het recept digitaal