Gebakken noedels met tofoereepjes en wokgroenten
Gebakken noedels met tofoereepjes en wokgroenten

Gebakken noedels met tofoereepjes en wokgroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 66.1 g
Suiker 13.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.7 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Snij de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli 5 à 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de sesamolie in een wok of een grote kookpot en roerbak het knoflook, het pepertje en de tofoereepjes 5 min. Voeg de wokmix, de champignonmix en de broccoli toe en roerbak nog 5 à 10 min.

  11. Meng er de noedels en de teriyakisaus onder. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over kommetjes en werk af met de sesamzaadjes, de koriander en de cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Snij de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli 5 à 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de sesamolie in een wok of een grote kookpot en roerbak het knoflook, het pepertje en de tofoereepjes 5 min. Voeg de wokmix, de champignonmix en de broccoli toe en roerbak nog 5 à 10 min.

  11. Meng er de noedels en de teriyakisaus onder. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over kommetjes en werk af met de sesamzaadjes, de koriander en de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 66.1 g
Suiker 13.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.7 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal