Gebakken pangasius met duo van tomaten en pestopuree
Gebakken pangasius met duo van tomaten en pestopuree

Gebakken pangasius met duo van tomaten en pestopuree

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 35.9 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix met het knoflook, de parmezaan, de rucola, 3 eetl. olijfolie, peper en zout tot een gladde pesto.

  4. Snipper de sjalot fijn en scheur de basilicumblaadjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2. Verwijder de pitjes uit de trostomaten en snij in blokjes van 2 cm. Meng de 2 soorten tomaten met de fijngesnipperde sjalot, 2 eetl. olijfolie, de rodewijnazijn, het basilicum en de oregano. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Boen de krielaardappelen schoon, snij in 2 en kook 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Wentel intussen de pangasiusfilets in de bloem en kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 3 à 4 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

  10. Prak de aardappelen grof met een vork en meng er de pesto onder.

  11. Afwerking:
  12. Leg wat pestopuree op elk bord en geef er 1 pangasiusfi let en wat tomatensalade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix met het knoflook, de parmezaan, de rucola, 3 eetl. olijfolie, peper en zout tot een gladde pesto.

  4. Snipper de sjalot fijn en scheur de basilicumblaadjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2. Verwijder de pitjes uit de trostomaten en snij in blokjes van 2 cm. Meng de 2 soorten tomaten met de fijngesnipperde sjalot, 2 eetl. olijfolie, de rodewijnazijn, het basilicum en de oregano. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Boen de krielaardappelen schoon, snij in 2 en kook 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Wentel intussen de pangasiusfilets in de bloem en kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 3 à 4 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

  10. Prak de aardappelen grof met een vork en meng er de pesto onder.

  11. Afwerking:
  12. Leg wat pestopuree op elk bord en geef er 1 pangasiusfi let en wat tomatensalade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 35.9 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère - A.O.P. Chablis - Michel Laroche (witte wijn) Wijn Negroamaro Rosato - I.G.T. Salento - Piana del Sole - Italië (roséwijn)

Bekijk het recept digitaal