Gebakken pladijsfilet met biersabayon
Gebakken pladijsfilet met biersabayon

Gebakken pladijsfilet met biersabayon

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 21.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de stelen van de waterkers.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitten en snij in blokjes.

  6. Meng de bloem met de viskruiden en wentel er de pladijsfilets in. Schud de overtollige bloem af.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de pladijsfilets 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Hou warm.

  9. Klop ondertussen de eidooiers los in een steelpan en meng met het bier. Zet de steelpan in een andere kookpot met warm water (au bain-marie) en blijf stevig kloppen tot u een schuimige massa krijgt. Voeg 1/3 citroensap toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pladijsfilets over de borden, lepel er de biersabayon over en bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Geef er de waterkers en tomatenblokjes bij. Dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de stelen van de waterkers.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitten en snij in blokjes.

  6. Meng de bloem met de viskruiden en wentel er de pladijsfilets in. Schud de overtollige bloem af.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de pladijsfilets 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Hou warm.

  9. Klop ondertussen de eidooiers los in een steelpan en meng met het bier. Zet de steelpan in een andere kookpot met warm water (au bain-marie) en blijf stevig kloppen tot u een schuimige massa krijgt. Voeg 1/3 citroensap toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pladijsfilets over de borden, lepel er de biersabayon over en bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Geef er de waterkers en tomatenblokjes bij. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 21.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls

Bekijk het recept digitaal