- Bewaar

- Bewaar
Gebakken rijst met tofu en wokgroentjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Pers het knoflook.
-
Laat de tofoe goed uitlekken. Snij in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder. Voeg het geperste knoflook toe en meng voorzichtig.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote pan. Roerbak de tofoeblokjes 4 min.
-
Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 min.
-
Voeg de lente-uitjes, de rozijnen, de ketjap, de sojasaus, de cayennepeper, de curryketchup en de rijstolie toe. Kruid met peper en zout en roer om. Haal uit de wok en hou warm.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok, voeg de rijst toe en schep om. Maak het midden van de wok vrij en breek er de eieren in. Bak 3 min. al roerend vanuit het midden en zo helemaal rond tot het ei in kleine stukjes tussen de rijst door gebakken is.
-
Afwerking:
-
Omring de tofubereiding met de rijst. Bestrooi met de koriander en versier met enkele schijfjes komkommer.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Pers het knoflook.
-
Laat de tofoe goed uitlekken. Snij in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder. Voeg het geperste knoflook toe en meng voorzichtig.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote pan. Roerbak de tofoeblokjes 4 min.
-
Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 min.
-
Voeg de lente-uitjes, de rozijnen, de ketjap, de sojasaus, de cayennepeper, de curryketchup en de rijstolie toe. Kruid met peper en zout en roer om. Haal uit de wok en hou warm.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok, voeg de rijst toe en schep om. Maak het midden van de wok vrij en breek er de eieren in. Bak 3 min. al roerend vanuit het midden en zo helemaal rond tot het ei in kleine stukjes tussen de rijst door gebakken is.
-
Afwerking:
-
Omring de tofubereiding met de rijst. Bestrooi met de koriander en versier met enkele schijfjes komkommer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier