Gebakken rijst met tofu en wokgroentjes
Gebakken rijst met tofu en wokgroentjes

Gebakken rijst met tofu en wokgroentjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 80.1 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Pers het knoflook.

  6. Laat de tofoe goed uitlekken. Snij in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder. Voeg het geperste knoflook toe en meng voorzichtig.

  7. Snij de komkommer in schijfjes.

  8. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote pan. Roerbak de tofoeblokjes 4 min.

  12. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 min.

  13. Voeg de lente-uitjes, de rozijnen, de ketjap, de sojasaus, de cayennepeper, de curryketchup en de rijstolie toe. Kruid met peper en zout en roer om. Haal uit de wok en hou warm.

  14. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok, voeg de rijst toe en schep om. Maak het midden van de wok vrij en breek er de eieren in. Bak 3 min. al roerend vanuit het midden en zo helemaal rond tot het ei in kleine stukjes tussen de rijst door gebakken is.

  15. Afwerking:
  16. Omring de tofubereiding met de rijst. Bestrooi met de koriander en versier met enkele schijfjes komkommer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Pers het knoflook.

  6. Laat de tofoe goed uitlekken. Snij in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder. Voeg het geperste knoflook toe en meng voorzichtig.

  7. Snij de komkommer in schijfjes.

  8. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote pan. Roerbak de tofoeblokjes 4 min.

  12. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 min.

  13. Voeg de lente-uitjes, de rozijnen, de ketjap, de sojasaus, de cayennepeper, de curryketchup en de rijstolie toe. Kruid met peper en zout en roer om. Haal uit de wok en hou warm.

  14. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de wok, voeg de rijst toe en schep om. Maak het midden van de wok vrij en breek er de eieren in. Bak 3 min. al roerend vanuit het midden en zo helemaal rond tot het ei in kleine stukjes tussen de rijst door gebakken is.

  15. Afwerking:
  16. Omring de tofubereiding met de rijst. Bestrooi met de koriander en versier met enkele schijfjes komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 80.1 g
Eiwit 19.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal