Gebakken rijst met vis
Gebakken rijst met vis

Gebakken rijst met vis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes voor rijst en doe er de diepgevroren erwtjes, de diepgevroren paprikareepjes en de builtjes snelkookrijst in. Laat 10 min. koken, giet af en laat uitlekken.

  3. Verhit ondertussen de rijstolie in een wok of brede braadpan en doe er de diepgevroren vis in. Doe dat in 2 à 3 keer, zodat de vis goed kan bakken. Snipper er de geschilde gember over en roerbak 2 à 3 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  4. Doe de gekookte rijst in de wok, roer om en laat even bakken. Schep er dan de erwtjes en paprikareepjes bij en laat nog even bakken. Breng op smaak met sojasaus of zoetzure saus en voeg de stukjes vis opnieuw toe. Laat nog goed doorwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes voor rijst en doe er de diepgevroren erwtjes, de diepgevroren paprikareepjes en de builtjes snelkookrijst in. Laat 10 min. koken, giet af en laat uitlekken.

  3. Verhit ondertussen de rijstolie in een wok of brede braadpan en doe er de diepgevroren vis in. Doe dat in 2 à 3 keer, zodat de vis goed kan bakken. Snipper er de geschilde gember over en roerbak 2 à 3 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  4. Doe de gekookte rijst in de wok, roer om en laat even bakken. Schep er dan de erwtjes en paprikareepjes bij en laat nog even bakken. Breng op smaak met sojasaus of zoetzure saus en voeg de stukjes vis opnieuw toe. Laat nog goed doorwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo Farnese Italië Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal