Gebakken scampi's met witloof en biersausje
Gebakken scampi's met witloof en biersausje

Gebakken scampi's met witloof en biersausje

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 17.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog. Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in lange repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de repen witloof toe en stoof 5 à 7 min. Kruid met peper en zout.

  8. Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat uitlekken op wat keukenpapier en voeg toe aan het witloof.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.

  10. Giet het bier in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg de room toe. Laat nog even warm worden en bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofbereiding over het midden van elk bord en leg er de scampi's rond.

  13. Overgiet met de biersaus en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  14. Serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog. Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in lange repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de repen witloof toe en stoof 5 à 7 min. Kruid met peper en zout.

  8. Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat uitlekken op wat keukenpapier en voeg toe aan het witloof.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal de scampi's uit de pan en hou warm.

  10. Giet het bier in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en voeg de room toe. Laat nog even warm worden en bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofbereiding over het midden van elk bord en leg er de scampi's rond.

  13. Overgiet met de biersaus en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  14. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 17.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Veneto I.G.T. - Garganega - Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal