- Bewaar

- Bewaar
Gebakken schelvis met boterboontjes, groene asperges en kruidenpuree
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Verwijder de uiteinden van de boterbonen en snij in 2.
-
Snij de groene-aspergepunten in 2.
-
Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Kruid de bloem met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de karnemelk, de helft van de lente-uitjes en 3/4 van het bieslook toe en plet tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Kook intussen de boterbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de lente-uitjes en de groene-aspergepunten 3 min. Voeg de boterbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Wentel de vis in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de vis op. Geef er de groenten bij en bestrooi met de rest van het bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Verwijder de uiteinden van de boterbonen en snij in 2.
-
Snij de groene-aspergepunten in 2.
-
Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Kruid de bloem met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de karnemelk, de helft van de lente-uitjes en 3/4 van het bieslook toe en plet tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Kook intussen de boterbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de lente-uitjes en de groene-aspergepunten 3 min. Voeg de boterbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Wentel de vis in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de vis op. Geef er de groenten bij en bestrooi met de rest van het bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves