Gebakken schelvis met boterboontjes, groene asperges en kruidenpuree
Gebakken schelvis met boterboontjes, groene asperges en kruidenpuree

Gebakken schelvis met boterboontjes, groene asperges en kruidenpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 58.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 37.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Verwijder de uiteinden van de boterbonen en snij in 2.

  5. Snij de groene-aspergepunten in 2.

  6. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Kruid de bloem met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de karnemelk, de helft van de lente-uitjes en 3/4 van het bieslook toe en plet tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Kook intussen de boterbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de lente-uitjes en de groene-aspergepunten 3 min. Voeg de boterbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Wentel de vis in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden en schik er de vis op. Geef er de groenten bij en bestrooi met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Verwijder de uiteinden van de boterbonen en snij in 2.

  5. Snij de groene-aspergepunten in 2.

  6. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Kruid de bloem met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de karnemelk, de helft van de lente-uitjes en 3/4 van het bieslook toe en plet tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Kook intussen de boterbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de lente-uitjes en de groene-aspergepunten 3 min. Voeg de boterbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.

  13. Wentel de vis in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden en schik er de vis op. Geef er de groenten bij en bestrooi met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 8.2 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 58.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 37.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal